Η πρόταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Γιώργου Νούλη προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την παραπομπή σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, ουσιαστικά βάζει την υπόθεση στην τελική ευθεία για να εισαχθεί στο ακροατήριο.
Πολύ γρήγορα θα εκδοθεί και το βούλευμα για την δίκη σε βαθμό κακουργήματος από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώ αμέσως μετά θα προσδιορισθεί και η ημερομηνία της πρώτης δίκης για την υπόθεση που σόκαρε όλη την Ελλάδα.
Η εισαγγελική πρόταση των 37 σελίδων είναι καταπέλτης για την κατηγορούμενη μητέρα η οποία αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες: “Ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας για το πρώτο επεισόδιο της μικρής Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο”.
“Είχε οργανωμένο σχέδιο να εξολοθρεύσει την Τζωρτζίνα. Λειτούργησε σκληρά και μεθοδικά. Επέλεξε τεχνηέντως να εισαγάγει το παιδί στο νοσοκομείο χωρίς να έχει κάτι προηγουμένως, για να μην κινήσει υποψίες γιατί λίγες ημέρες πριν είχε πεθάνει η Ίριδα στο σπίτι”.
Για τις αρχές η προφυλακισμένη μητέρα, αποπειράθηκε να σκοτώσει το παιδί προκαλώντας του ασφυξία, φράζοντας μύτη και στόμα. Οι προσπάθειες των γιατρών που κράτησαν 55 ολόκληρα λεπτά επανέφεραν το παιδί στη ζωή αλλά με εγκεφαλοπάθεια.
Στη δίκη η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να επαναλάβει τα όσα είπε στην απολογία της στις 25 Ιουλίου… Ότι δεν επιχείρησε ούτε ένα λεπτό να σκοτώσει το παιδί της.
Το κατηγορητήριο αναφέρει… “Η 8χρονη Γεωργία Δασκαλάκη του Εμμανουήλ, νοσηλευόταν από 08-04-2021 χωρίς παθολογικά ευρήματα (λόγω αναφερόμενου από εσένα κι μη διαγνωσθέντος ιατρικώς ιστορικού εμφάνισης σπασμών) στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών. Κατά το διάστημα της νοσηλείας του το παιδί συνοδευόταν αποκλειστικά από εσένα, η οποία παρέμενες μαζί του και εναντιώθηκες στην πρόθεση των επιληφθέντων γιατρών της να του χορηγήσουν εξιτήριο, ενόψει της καλής του υγείας. Περί ώρα 18.20 της ως άνω ημερομηνίας και κατά τη συνήθη επίσκεψη των γιατρών εφημερίας το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση. Όμως στον ως άνω τόπο και χρόνο, περί ώρα 19.00, εσύ με μη επακριβώς γνωσθέντα τρόπο επενήργησες στο σώμα του παιδιού με αποτέλεσμα να του προκαλέσεις καρδιακή ανακοπή, η οποία επέφερε πτώση των σφύξεων και μηδενισμό του κορεσμού του σε οξυγόνο, εξέλιξη της υγείας του επιστημονικώς ανεξήγητη από τους θεράποντες ιατρούς. Τούτο δε έπραξες με σκοπό να το σκοτώσεις και αφού προηγουμένως αφαίρεσες τη συσκευή παλμικού οξυμέτρου που έφερε το παιδί προς άμεση ειδοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού για την πιθανή πτώση του οξυγόνου στον οργανισμό του. Πλην όμως το επιδιωκόμενο από εσένα ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα δεν ολοκληρώθηκε τελικώς, όχι γιατί υπαναχώρησες εκουσίως η ίδια, αλλά από αίτια ανεξάρτητα της θέλησής σου, διότι το επιληφθέν ιατρικό και pastedGraphic.pngνοσηλευτικό προσωπικό του -νοσοκομείου, μολονότι— σκοπίμως ενημερώθηκε καθυστερημένα από εσένα και βρήκε το παιδί άσφυγμο. απνοϊκό, ωχρό και με μυδρίαση, επιχείρησε επιτυχώς την καρδιακή και πνευμονική αναζωογόνηση του, χάριν της οποίας μετά διάστημα 45′ – 50′ αυτό ανένηψε και τελικώς επέζησε. Συνεπεία όμως της ανθρωποκτόνου σε βάρος του επίθεσης, αυτό υπέστη υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια, που προκάλεσε στο παιδί σπαστική τετραπληγία, με αποτέλεσμα τη μη εστίαση βλέμματος, την αδυναμία ομιλίας — επικοινωνίας — αυτόνομης κίνησης και τη νοητική υστέρησή του”.
Στη δίκη που δεν αποκλείεται να προσδιορισθεί Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2023 θα καταθέσουν ως μάρτυρες όλοι όσοι ήταν κοντά στο παιδί. Γιατροί, νοσηλευτές, ιατροδικαστές, τεχνικοί σύμβουλο. Στο μικροσκόπιο φυσικά η κεταμίνη, η ουσία με την οποία δολοφονήθηκε το παιδί. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, επιμένει ότι δεν την έδωσε εκείνη, οι γιατροί επιμένουν ότι δεν χρησιμοποίησαν την ουσία όταν μπήκαν στο δωμάτιο για να προσφέρουν βοήθεια στο κορίτσι.