Σομαλός ταξίδεψε από την Τουρκία στη Χίο με ξύλινη σχεδία – Τον διέσωσε πλοίο της γραμμής

    Ημερομηνία:

    Με μια σχεδία προσπάθησε να έρθει στη Χίο ένας ναυαγός Σομαλικής υπηκοότητας, σήμερα το μεσημέρι. Ωστόσο, εντοπίστηκε από το Blue Star Mykonos, λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Χίου, με προορισμό τη Σάμο.

    Το πλοίο εντόπισε τον ναυαγό στο ύψος της θαλάσσιας περιοχής του Καρφά. Εκεί τον περισυνέλεξε για να επιστρέψει και πάλι στη Χϊο.

    Παράλληλα ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που με δύο σκάφη του πραγματοποίησε εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή χωρίς να βρεθεί άλλος άνθρωπος.

    Ο ναυαγός μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Χίου και από εκεί στο Νοσοκομείο όπου του έγιναν εξετάσεις και για τον κορωνοϊό. Όπως δήλωσε, επέβαινε μόνος του στο αυτοσχέδιο βαρκάκι του με το οποίο ήρθε από τις απέναντι ακτές της Τουρκίας.

    Θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της παραμονής σε δομή καραντίνας, και στη συνέχεια θα εξεταστεί τυχόν αίτημα του για άσυλο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Διάσημα ερωτικά τρίγωνα που προκάλεσαν σάλο από τον 16ο αιώνα έως σήμερα

    Ερωτικά τρίγωνα που προκάλεσαν σκάνδαλο στην εποχή τους και...

    “CAVEMAN” ο Σωτήρης Καλυβάτσης για τρεις παραστάσεις στην Πάτρα

    Η κωμωδία που έγραψε προϊστορία επιστρέφει πιο αστεία από...

    Πώς η μείωση του πληθυσμού περιορίζει το εργατικό δυναμικό και το παραγώμενο εισόδημα

    Η γήρανση και η μείωση του πληθυσμού ροκανίζουν την...