Σοβαρό πλήγμα στην ιρανική ηγεσία – Για τουλάχιστον 20 νεκρούς ανώτατους Ιρανούς διοικητές, μιλάει το Ισραήλ

    Ημερομηνία:

    Τουλάχιστον 20 ανώτατοι Ιρανοί διοικητές, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, σκοτώθηκαν την Παρασκευή από ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν, σύμφωνα με δύο περιφερειακές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Οι επιθέσεις συνιστούν ένα από τα πλέον αιματηρά πλήγματα κατά της ιρανικής στρατιωτικής ηγεσίας τα τελευταία χρόνια, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

    Παράλληλα, η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε πληροφορίες για νέα ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Νατάνζ, που αποτελούν τον πυρήνα του ιρανικού προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν και πυρκαγιά στον αερολιμένα της Ταμπρίζ, χωρίς μέχρι στιγμής να διευκρινίζεται αν το γεγονός συνδέεται με τις επιδρομές.

    Το Ισραήλ από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Νατάνζ, υποστηρίζοντας πως μεταξύ άλλων κατέστρεψε υπόγειες εγκαταστάσεις φυγοκέντρησης. Αντίθετα, η Τεχεράνη επιχειρεί να υποβαθμίσει τις συνέπειες της επίθεσης, δηλώνοντας ότι οι ζημιές στο εργοστάσιο εμπλουτισμού είναι κυρίως «επιφανειακές» και ότι οι βασικές υποδομές παραμένουν λειτουργικές.

    Η νέα κλιμάκωση έρχεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία για την περιοχή, εντείνοντας τις ανησυχίες για περαιτέρω αποσταθεροποίηση και στρατιωτικές συγκρούσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ανδρας έπεσε από σκαλωσιά στο οδόστρωμα στην οδό Κορίνθου – φωτο

    Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κορίνθου. Σύμφωνα...

    Μαρία Ηλιάκη και Κατερίνα Καινούργιου συναντήθηκαν ξανά τηλεοπτικά, 11 χρόνια μετά – «Η σχέση μας έχει περάσει από 40 κύματα»

    Τη Μαρία Ηλιάκη συνάντησε τηλεοπτικά η Κατερίνα Καινούργιου την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, έντεκα...