Σοβαρό τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε παιδιά στη Γαλλία: Δύο νεκροί και τουλάχιστον 16 τραυματίες

Ημερομηνία:

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν -εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά- σε τροχαίο δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο μετέφερε μαθητές το οποίο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (6/11) στην περιοχή Λαν (Lent), και την πόλη Εν (Ain) της ανατολικής Γαλλίας. Συνολικά, το λεωφορείο μετέφερε 43 άτομα, μεταξύ των οποίων 15 ανήλικοι.

Τους δύο θανάτους επιβεβαίωσε ο νομάρχης του Εν, Λουί-Ξαβιέ Τιρόντ, διευκρινίζοντας ότι οι τρεις σοβαρά τραυματίες διακομίστηκαν στη Λυών για νοσηλεία. Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 7 το πρωί στον επαρχιακό δρόμο D22, στην έξοδο της Λαν με κατεύθυνση προς την Περονά (Péronnas), όταν το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο και κατέληξε σε χαντάκι.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, πρόκειται για λευκό και μπλε σχολικό λεωφορείο του περιφερειακού δικτύου μεταφορών Car Région, το οποίο μετέφερε μαθητές σε περιοχή που βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα νότια της πόλης Μπουργκ-αν-Μπρες.

«Μαθητές έβγαιναν από το λεωφορείο, κάποιοι ούρλιαζαν και έκλαιγαν»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στο σημείο του δυστυχήματος.

«Ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου, στην έξοδο της Λαν, με κατεύθυνση προς την Περονά. Ένα λευκό και μπλε σχολικό λεωφορείο του δικτύου Car Région βγήκε από τον δρόμο και κατέληξε σε ένα μικρό χαντάκι», ανέφερε αρχικά.

Όπως περιέγραψε, πριν ακόμη πλησιάσει στο όχημα, είχε αντιληφθεί ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί.

«Ήμουν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στο σημείο. Πριν καν πλησιάσω το λεωφορείο, παρατήρησα συντρίμμια από κλαδιά δέντρων πάνω στον δρόμο. Όταν έφτασα, αρκετοί μαθητές άρχιζαν να βγαίνουν από το όχημα. Κάποιοι ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Η εικόνα ήταν ιδιαίτερα συγκλονιστική. Επικοινώνησα αμέσως με την αστυνομία για να αναφέρω το ατύχημα», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ένα παιδί και ένας ενήλικας είχαν υποστεί ανακοπή»

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε και ο δήμαρχος της Λαν, Ιβ Κριστέν, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που αντίκρισε κατά την άφιξή του.

«Όταν έφτασα, υπήρχαν δύο θύματα σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή, ένα παιδί και ένας ενήλικας», δήλωσε τηλεφωνικά.

Ο δήμαρχος της μικρής κοινότητας των περίπου 1.500 κατοίκων εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος από την τραγωδία.

«Σκέφτομαι τα θύματα και τις οικογένειές τους, καθώς και όλες αυτές τις ζωές που ανατράπηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, στη Λυών οι τρεις σοβαρά τραυματίες

Αμέσως μετά το δυστύχημα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις διάσωσης, αστυνομικοί και υπηρεσίες των τοπικών Αρχών, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν και δύο ελικόπτερα. Οι τρεις σοβαρά τραυματίες διακομίστηκαν στη Λυών, όπως επιβεβαίωσε ο νομάρχης Λουί-Ξαβιέ Τιρόντ.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του διαμερίσματος (COD) για τον συντονισμό της διαχείρισης της κρίσης, καθώς και το δημοτικό σχέδιο πολιτικής προστασίας.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού διατέθηκε για τη φιλοξενία και υποστήριξη των οικογενειών και των θυμάτων του δυστυχήματος.

Στο σημείο αναμένεται να μεταβεί και ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Φιλίπ Ταμπαρό. Οι Αρχές έχουν καλέσει τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές της κυκλοφορίας, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των σωστικών συνεργείων.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Το όνομα γνωστού γιατρού, με πολυετή παρουσία στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ακούγεται για υποψήφιος

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%8c%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b1-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%8d-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%b5%cf%84%ce%ae-%cf%80%ce%b1/

Πάτρα: “Άνοιξαν” αυτοκίνητο στην Χαριλάου Τρικούπη

Μια διάρρηξη σε αυτοκίνητο σημειώθηκε στην Χαριλάου Τρικούπη στην...

Πάτρα : 10χρονος άρπαξε χρυσαφικά από διαμέρισμα

Ένα 10χρονο παιδί φέρεται να είναι ο δράστης διάρρηξης...