Σουηδία: Δεν θα απαιτείται πλέον επίδειξη αρνητικού τεστ για την είσοδο στη χώρα

    Ημερομηνία:

    Οι ταξιδιώτες που καταφτάνουν στη Σουηδία δεν θα απαιτούνται πλέον να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 για να εισέλθουν στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

    Η Σουηδία εισήγαγε στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους ένα μέτρο που απαιτούσε ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον. Έκτοτε, η χώρα καταγράφει επανειλημμένα καθημερινά ρεκόρ αριθμού κρουσμάτων με την Όμικρον να είναι πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή του νέου κοροναϊού.

    Η εξήγηση των Αρχών

    «Οι ταξιδιώτες δεν θεωρείται πλέον ότι θέτουν ιδιαίτερο κίνδυνο να επηρεάσουν την εξάπλωση της Όμικρον στη Σουηδία», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

    Η χώρα καταγράφει περισσότερα από 20.000 ημερήσια κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τα ρεκόρ που καταγράφονταν στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ασκήσει πίεση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό όπως πριν τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Μόνο με ψηφιακό αντίγραφο ταυτότητας οι συναλλαγές

    Με το νέο νομοσχέδιο «Ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας...

    Έρχεται ο «ΟΔΥΣΕΑΣ»: Χιλιάδες κάμερες AI και στο εθνικό δίκτυο θα «σκανάρουν» οδηγούς και θα στέλνουν κλήσεις στο κινητό! – Κάμερες και για drones!

    Έρχεται ο «ΟΔΥΣΕΑΣ» με χιλιάδες κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης, που θα «κόβουν» κλήσεις...

    Φοινικούντα: «Ξεψαχνίζουν» τις τηλεφωνικές συνομιλίες των δύο 22χρονων για να βρουν τον ηθικό αυτουργό

    Τα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου αναμένεται να ρίξουν φως...

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Και άλλη καθίζηση σε δρόμο της Πάτρας – Ανοιξε δεύτερη τρύπα – φωτο

    Νέα υποχώρηση οδοστρώματος σημειώθηκε το πρωί στη συμβολή των...