flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΣΟΥΛΙ ΠΑΤΡΩΝ: Πως φθάσαμε στην αθώωση του Κώστα Βόντα

Ομόφωνα αθώος και με πρόταση εισαγγελέα κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου ο 41χρονος ιδιοκτήτης φανοποιείου, για την θανατηφόρα συμπλοκή με γείτονά του, που είχε γίνει μέσα στην επιχείρησή του, στο Νέο Σούλι Πατρών στις 3 Φεβρουαρίου του 2020.

Ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε από την βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, καθώς οι δικαστές, τακτικοί και ορκωτοί έκριναν ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, ενώ καταδικάστηκε μόνο σε έξι μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοκατοχή.

Ολα ξεκίνησαν όταν το θύμα πήγε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο φανοποιείο του 41χρονου, όπου ήχησε ο συναγερμός της επιχείρησης. Στο σημείο έσπευσε ο ιδιοκτήτης οπλισμένος. Εκεί διαπίστωσε ότι ο γείτονάς του, είχε παραβιάσει τον χώρο και τον περίμενε κρατώντας μια οπλισμένη καραμπίνα και μια κλαδευτήρα. Ακολούθησε κυνηγητό γύρω από ένα αυτοκίνητο και ένοπλη συμπλοκή με μοιραία κατάληξη, καθώς το θύμα δέχθηκε πυροβολισμό από πιστόλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σημαντικό ρόλο στην ετυμηγορία του δικαστηρίου, όπως και προδικαστικά, φαίνεται ότι έπαιξε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που υπήρχε στο χώρο του συνεργείου και κατέγραψε όλη τη σκηνή της αιματηρής συμπλοκής.

Στο οπτικό υλικό το θύμα φαίνεται πλησιάζει τον χώρο της επιχείρησης και να την παραβιάζει, κρατώντας μια καραμπίνα στον ώμο που ήταν οπλισμένη και ένα αιχμηρό αντικείμενο στο χέρι που έμοιαζε με κλαδευτήρα.

Το θύμα ξεκίνησε να προκαλεί φθορές μέσα στο συνεργείο όταν κάποια στιγμή, φαίνεται να μπαίνει ο ιδιοκτήτης. Εκεί ξεκινά κυνηγητό γύρω από ένα αυτοκίνητο με το θύμα να έχει στραμμένη την καραμπίνα εναντίον του ιδιοκτήτη που εκείνη τη στιγμή ο τελευταίος πυροβολεί με πιστόλι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Το θύμα στη συνέχεια αποχωρεί από το συνεργείο και λίγα μέτρα πιο μακριά κατέληξε.

Μετά το τραγικό συμβάν ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, αλλά με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών παραπέμφθηκε τελικά σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε και χθες Δευτέρα 5/12/2022 στο δικαστήριο πως το θύμα τον ενοχλούσε προκλητικά κατά το παρελθόν, ενώ είχε βάλει και φωτιά στην επιχείρησή του. Ο ίδιος είχε ενημερώσει την Εισαγγελία με έγγραφες αναφορές για τις απειλές που δεχόταν, χωρίς όμως να έχει ληφθεί κάποιο προληπτικό μέτρο.

Ο κατηγορούμενος τόνισε ότι το θύμα, δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε εισβάλει στην επιχείρησή του. Είχε προηγηθεί εμπρησμός και απειλητικά σημειώματα αλλά και κρεμάλες. Ολα είχαν καταγγελθεί στις Αρχές ενώ η οικογένεια του θύματος φέρεται να είχε καταθέσει από τις 11 Δεκεμβρίου ότι o γιος τους ήταν επικίνδυνος.

Είπε στο δικαστήριο ότι το θύμα πυροβόλησε εναντίον του, αλλά η σφαίρα πέρασε ακριβώς δίπλα από το αυτί του. Τέλος εξήγησε πως το όπλο του το είχε προμηθευτεί εδώ και περίπου ένα μήνα, για να μπορέσει να προστατεύσει την οικογένειά του.