Σούπερ μάρκετ – έρευνα: Στα 12,1 δισ. ευρώ οι πωλήσεις το 2024

    Ημερομηνία:

    Ενισχυμένος κατά 2,6% ήταν ο τζίρος των σούπερ μάρκετ το 2024. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Circana, συνολικά η αγορά εμφάνισε τζίρο 12,1 δισ. ευρώ έναντι 11,8 δισ. ευρώ το 2023. Τα ίδια στοιχεία καταδεικνύουν ότι η αγορά παρουσίασε όγκους πωλήσεων αυξημένους κατά 2,8% και αύξηση τζίρου στα FMCGs 2,6%.

    Η κατηγορία των τροφίμων εμφάνισε αύξηση στην αξία πωλήσεων κατά 3,6%, ενώ οι άλλες δύο μεγάλες κατηγορίες, οικιακά καθαριστικά και είδη προσωπικής φροντίδας, κατέγραψαν μείωση πωλήσεων κατά 0,9%. Ωστόσο, όλες οι κατηγορίες πέτυχαν αύξηση στους όγκους ( 2,8% τα τρόφιμα, 3,1% τα είδη προσωπικής φροντίδας και 1,5% τα οικιακά καθαριστικά).

    Η ιδιωτική ετικέτα εμφάνισε μεγαλύτερη ανάπτυξη σε σχέση με τα επώνυμα είδη, καταγράφοντας ρυθμό αύξησης τζίρου στο 4,4% έναντι 2% που σημείωσαν τα επώνυμα προϊόντα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Circana το μερίδιο των pl στα τρόφιμα ανήλθε πέρυσι στο 27,4% από 26,7% το 2023 και 26,3% το 2022.

    GLEARNET
    Σε ό,τι αφορά τις προσφορές, η έντασή τους διατηρήθηκε και ενισχύθηκε κατά 0,4 της μονάδας, με το ποσοστό των υπό προώθηση κωδικών να διαμορφώνεται στο 25,7%.

    Τα καταστήματα που προτιμούν οι καταναλωτές, με βάση τα στοιχεία της Circana, οι πωλήσεις στα μικρά σημεία πώλησης με επιφάνεια έως 400 τ.μ. αυξήθηκαν κατά 5,5%. Οι πωλήσεις των υπερμάρκετ ενισχύθηκαν κατά 3,1%, κατά 2,6% ο τζίρος των καταστημάτων από 1.000-2.500 τ.μ. ενώ 1,5% ήταν η ανάπτυξη των πωλήσεων στα καταστήματα από 400-1.000 τ.μ.

    Οι γεωγραφικές περιοχές όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη ανάπτυξη πωλήσεων ήταν η Κρήτη (αύξηση 5,2%), η Βόρεια Ελλάδα (+3,9%), η Πελοπόννησος (+3,1%), η Θεσσαλονίκη (+2,7%) και ακολουθούν η Κεντρική Ελλάδα με αύξηση πωλήσεων 1,7% και η Αττική.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αν σου αρέσουν τα δράματα εποχής πρέπει να επισκεφθείς αυτές τις επαύλεις

    Όσο περιμένετε τον μπάτλερ ή την οικονόμο να εμφανιστεί...

    «Απεργία μήτρας» -Γυναίκες αρνούνται να κάνουν παιδιά για να σωθεί ο πλανήτης

    Η BirthStrike είναι μια ομάδα ακτιβιστριών της Μεγάλης Βρετανίας...

    Σάλεμ : Μουσείο ενημερώνει τους επισκέπτες του για τα αίσχη του Μεσαίωνα και το κυνήγι των μαγισσών

    Το Μουσείο Μαγισσών του Σάλεμ, εξετάζει ένα από τα πιο ιδιαίτερα...

    Πέντε ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν μόνο τον χειμώνα

    Από χιονοθύελλες μέχρι παρήλια, δείτε πέντε φυσικά καιρικά φαινόμενα...