Σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα: Με τι ωράριο μπορούν να ανοίξουν την Κυριακή

    Ημερομηνία:

    Ανοιχτά θα είναι, προαιρετικά, τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα αύριο, Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

    Ωστόσο, το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή θα είναι προαιρετικό και τα καταστήματα, βάση της σχετικής απόφασης της κυβέρνησης, μπορούν να ανοίξουν από τις 11:00 το πρωί.

    GLEARNET

    Υπενθυμίζεται πως τις καθημερινές, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 07:00 έως και τις 20:00, καθώς παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 και μέχρι τις 5:00 τα ξημερώματα.
    Οι μετακινήσεις για αγορές γίνονται με την αποστολή του κωδικού 2 με SMS στο 13033 ή με τη συμπλήρωση εγγράφου.
    Οι καταναλωτές έχουν δύο ώρες για να κάνουν τα ψώνια τους.
    Έχει διευκρινιστεί πως οι δύο ώρες δεν ισχύουν για όσους μεταβαίνουν σε κομμωτήρια ή κέντρα αισθητικής.
    Γενικοί Κανόνες λειτουργίας
    Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
    Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.
    Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, ενώ ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
    Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.
    Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
    Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
    Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
    Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
    Ειδικώς τα περίπτερα δύνανται να λειτουργούν 24 ώρες.
    Για τα καταστήματα τροφίμων υπάρχει η υποχρέωση να έχουν κάνει ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

    Προβλέπεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια – όπου υφίστανται – με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

    Το ωράριο λειτουργίας τους είναι προαιρετικό (διευρυμένο) από τις 7:00 έως τις 20:00, καθώς και με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί μετέχουν στην αυριανή απεργία

    Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πάτρας σημειώνεται ότι: Την Τρίτη,14...

    Μητσοτάκης σε Τασούλα: Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έχει συμβολικό βάρος

    Στην ανάγκη διαφύλαξης του χαρακτήρα του μνημείου του Αγνώστου...

    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του

    Έως το μεσημέρι αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο «Γεννηματάς»...

    Βραχνέικα: Νήπια για μάθημα μέσα από επικίνδυνα «ποτάμια» βροχής!

    Τρέµει η ψυχή τους κάθε φορά, που βρέχει, γνωρίζοντας...