Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό να μαλακώσουν και κατόπιν τις στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο για 3΄ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις φακές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 3΄-4΄ ακόμη ή μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
Βήμα 2
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τα ντοματάκια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το θυμάρι, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20΄-25΄ και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε το ζεστό σπαγγέτι με τη σάλτσα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.