σπιράλ: «Η Πάτρα χρειάζεται μια νέα σύγχρονη μαρίνα»

    Ημερομηνία:

    Η δημοτική παράταξη “σπιράλ” ζητά από τον Δήμαρχο να τοποθετηθεί επί του θέματος

    Η συζήτηση που το σπιράλ άνοιξε πρόσφατα για το «τι μαρίνα χρειάζεται η Πάτρα» απέδειξε πως πρόκειται για θέμα που απασχολεί πολλούς συνδημότες και πολλούς κλάδους της τοπικής οικονομίας. Οι τομείς του τουρισμού, των υποδομών, του επιχειρείν, της εργασίας και του ναυταθλητισμού αλλά και μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για το ζήτημα. Η δε πρόταση για τη δημιουργία μιας νέας σύγχρονης μαρίνας στην Πάτρα βρίσκει διαρκώς και περισσότερους θιασώτες.

    Το σπιράλ επικροτεί τα συμπεράσματα της πρόσφατης διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε (δείτε τα σημαντικότερα αποσπάσματα στο κανάλι του σπιράλ στο youtube: https://youtu.be/HCaucRqFcIw) και χαιρετίζει τη διάθεση φορέων και εταίρων να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας νέας μαρίνας, ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα καλύπτει ανάγκες που η σημερινή μαρίνα αδυνατεί. Υπενθυμίζεται πως η υπάρχουσα υποδομή στην περιοχή της Γλυφάδας κρίνεται ανεπαρκής, ως μικρή, απαρχαιωμένη, μη λειτουργική, μη επεκτάσιμη και μη συμβατή με τις προοπτικές μιας σύγχρονης πόλης.

    Παρότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην αδειοδότηση, τον εκσυγχρονισμό και τη μετατροπή της σε τουριστικό λιμάνι, οι ελλείψεις της υπάρχουσας μαρίνας θα παραμείνουν σημαντικές: ελλείψεις θέσεων ελλιμενισμού, σύγχρονων θαλάσσιων και χερσαίων υποδομών, απαραίτητων παροχών και υπηρεσιών κλπ.

    Αναρωτιόμαστε ποια είναι η επίσημη θέση του Δήμου Πατρέων επί του θέματος. Απηχεί την άποψη του Δημάρχου η θέση που διέρρευσε ως «απάντηση κύκλων» πως η υπάρχουσα μαρίνα είναι επαρκής; Δεν θέλει η Δημοτική Αρχή να συμμετάσχει στη συζήτηση που άνοιξε στην πόλη και αφορά το μέλλον και τις προοπτικές της; Μπορεί η στείρα άρνηση και ο δογματισμός να αποτελεί απάντηση σε ένα ακόμα αναπτυξιακό έργο για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή;

    Το σπιράλ προτίθεται να δώσει συνέχεια στο ζήτημα, συντηρώντας τον δημόσιο διάλογο και αναζητώντας τις βέλτιστες προτάσεις. Σε αυτή τη συζήτηση θα ήταν χρήσιμη η επίσημη θέση της Δημοτικής Αρχής. Γι’ αυτό και ζητάμε να κατατεθεί ευθαρσώς και με σαφήνεια. Αν μη τι άλλο, η δημιουργία μιας καινούργιας μαρίνας θα φέρει στην Πάτρα μεγάλο πλήθος νέων θέσεων εργασίας και πρόσθετα έσοδα. Αλήθεια, ποια είναι η άποψη του Δημάρχου Πατρέων επ’ αυτών;

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παράνομος τζόγος: 11.000 sites έκλεισαν – Ερχονται νέοι έλεγχοι και κύμα με «λουκέτα»

    Το πρώτο κύμα πέρασε και άφησε πίσω του 11.000 «λουκέτα». Το δεύτερο ξεκινά τώρα...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου (28/2)

    14:30 Novasports Premier League Μπόρνμουθ – Σάντερλαντ Premier League 14:30...

    Για 56 Eurofighter κινείται η Τουρκία, ίσως και περισσότερα – Το σχέδιο της Άγκυρας για 400 μαχητικά

    Η Τουρκία σκέφτεται να κινηθεί για την προμήθεια επιπλέον μαχητικών Eurofighter,...