σπιράλ: Ο Πέτρος Ψωμάς για το αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό

    Ημερομηνία:

    “Την ευκαιρία να εκφράσει ξανά δημόσια την άποψη της παράταξής του για το αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό Κόλπο έδωσε στον Πέτρο Ψωμά η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Βόρειας Πάτρας και Παραλιακού Μετώπου Ναυπακτίας ενάντια στην εγκατάσταση, με σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη σπιράλ.

    Και προσθέτει: “Σε πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας του σπιράλ και της σχετικής συντονιστικής ομάδας οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς το ζήτημα και βρήκαν τον κοινό τόπο των απόψεών τους.

    Η Επιτροπή Αγώνα τόνισε ότι «δεν αντιτίθεται στην πράσινη ενέργεια, αλλά στη συγκεκριμένη χωροθέτηση, που αγνοεί τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και τις ανάγκες των κατοίκων», θέση με την οποία συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης σπιράλ. Η αρμόδια Ομάδα Εργασίας του σπιράλ έχει, άλλωστε, τοποθετηθεί για το θέμα με σαφή λόγο: «Ναι στις ΑΠΕ αλλά με ορθή χωροθέτηση και με εγκεκριμένο εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό που θα σέβεται το περιβάλλον και θα προστατεύει την βιοποικιλότητα, άρα όχι οπουδήποτε και όχι χωρίς κανόνες». Το σπιράλ θυμίζει, εξάλλου, πως δεν πρέπει να παραβλέπουμε πόσο σημαντικό είναι κάθε εγκεκριμένο έργο ΑΠΕ να κατασκευάζεται σύμφωνα με τους όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

    Στην πολύ εποικοδομητική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Ρίου, τον Πέτρο Ψωμά συνόδευαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της παράταξης Ευαγγελία Βαβαρούτα και Γιώργος Αγγελόπουλος καθώς και η Ελένη Γκέκα, τοπική σύμβουλος της κοινότητας Ρίου.

    Από την πλευρά της Επιτροπής Αγώνα συμμετείχαν οι: Νίκος Κοτρωνιάς (Περιφερειακός Σύμβουλος), Νίκος Κορωναίος (Πρόεδρος Κοινότητας και Πολιτιστικού Συλλόγου Ρίου), Γιάννης Κανελλόπουλος (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελοκάμπου), Παύλος Ζαβερδας (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Προαστείου), Κωνσταντίνα Ντάγανου (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αραχωβιτίκων), Ελένη Τζίφα (Πρόεδρος Επιτροπής Αλιευτικού Καταφυγίου Αραχωβιτίκων), Γεωργία Πετροπούλου (Ταμίας Πολιτιστικού Συλλόγου Αραχωβιτίκων), Γιώργος Βλαχάκης (Μέλος Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Προαστείου), Θανάσης Παρπαρούσης (Μέλος Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Προαστείου και Νατάσσα Γεωργαρά (Μέλος Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανίου)”.

    Φλίγκος
    proliptikes
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η εφορία «παγώνει» χρέη 10 δισ. ευρώ το 2025

    Σε μια από τις μεγαλύτερες «εκκαθαρίσεις» που έχει επιχειρηθεί...

    Η μπάντα του Μεσολογγίου που καταχειροκροτήθηκε στην παρέλαση της Αθήνας – ΒΙΝΤΕΟ

    Η μπάντα Διονύσιος Σολωμός του Μεσολογγίου, ο Ιερός Λόχος,...

    ΕΥΒΟΙΑ: Ντύθηκε Παπαφλέσσας ο Ιερέας της Αμαρύνθου παπα Κυριάκος και χόρεψε – ΒΙΝΤΕΟ

    ΕΥΒΟΙΑ: Ντύθηκε Παπαφλέσσας ο Ιερέας της Αμαρύνθου παπα Κυριάκος...

    25η Μαρτίου: Η εντυπωσιακή παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς στο Σύνταγμα – Δείτε βίντεο

    Η Προεδρική Φρουρά, με την επιβλητική παρουσία της, άνοιξε την παρέλαση,...