Σπίτι μου 2: Τις 56.000 έφτασαν οι αιτήσεις επιλεξιμότητας

    Ημερομηνία:

    Μέσα σε μία εβδομάδα από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα Σπίτι μου 2, οι αιτήσεις επιλεξιμότητας έχουν φτάσει τις 56.000, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

    Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στο ΕΡΤNews, αυτό σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος παίρνει το πράσινο φως για να δει αν είναι επιλέξιμος από την τράπεζα απευθυνόμενος εκεί για να ζητήσει δάνειο. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον υπουργό, οι πρώτες 18 αιτήσεις στις τράπεζες έχουν εγκριθεί και οι διαδικασίες προχωρούν.

    «Οι τράπεζες στέλνουν τις εγκεκριμένες αιτήσεις στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και ξεκινάει η διαδικασία» πρόσθεσε. Το επόμενο στάδιο είναι ο ενδιαφερόμενος που έχει πάρει έγκριση να συγκεντρώσει τα έγγραφα που απαιτούνται, να τα καταθέσει στην τράπεζα και να προχωρήσει στη σύναψη συμβολαίου και στην εκταμίευση του δανείου.

    Φλίγκος
    Ο χρόνος αναμονής

    Ερωτηθείς για τον χρόνο που πρέπει κάποιος να περιμένει να δει αν παίρνει το δάνειο, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «αν είναι απλή η αίτηση, για παράδειγμα αν κάποιος είναι πάνω από 50 ετών τότε θα μάθει αμέσως ότι δεν υπάρχει επιλεξιμότητα» λόγω του ηλικιακού ορίου.

    GLEARNET

    Ακολούθως, σημείωσε ότι οι τελικοί δικαιούχοι που θα προχωρήσουν στην υπογραφή δανειακών συμβάσεων μπορεί να φτάσουν τους 22.000. «Το πρόγραμμα αφορά περίπου 20.000 – 22.000 νοικοκυριά. Η στατιστική δείχνει ότι το μέσο δάνειο είναι περίπου 95.000 ευρώ. Με αυτή τη βάση, ο αριθμός των δικαιούχων μπορεί να φτάσει τους 22.000».

    Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και σε ένα από τα πλεονεκτήματα του προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο οι δόσεις των στεγαστικών δανείων είναι χαμηλότερες από τα ενοίκια, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, όπου το κόστος κατοικίας είναι πιο προσιτό. Αυτό, όπως είπε, δίνει στους δικαιούχους τη δυνατότητα να αποκτήσουν δικό τους σπίτι με χαμηλότερο κόστος από το ενοίκιο που θα πλήρωναν γι’ αυτό.

    Επίσης, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει η προηγούμενη δέσμευση του τριμήνου, όπου εκεί ο συμπολίτης μας έπρεπε να πάει και να ξανακάνει αίτηση. Αν δεν έχει βρει το σπίτι, πλέον μέχρι την εξάντληση των πόρων ισχύει η έγκριση που θα του δώσει το τραπεζικό κατάστημα».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαΐα: Πωλούνται σπίτια κάτω του κόστους λόγω Ρομά – Αντιδράσεις κατοίκων και μέτρα από την Πολιτεία

    Κλιμακούμενη ανησυχία επικρατεί σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, όπου καταγράφεται έντονη...

    Στα χακί ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος junior

    Φανταράκι είναι εδώ και τέσσερις μήνες ο εγγονός του αείμνηστου Ευάγγελου Γιαννόπουλου, ο Βαγγέλης...

    Παναγιώτης Στάθης: Αυτή είναι η κούκλα κόρη του

    Ξεκινάει μια πολύ ωραία και δημιουργική σεζόν για τον Παναγιώτη...

    Ντέμης Νικολαΐδης: Το πρώτο του ποστ μετά την απώλεια της συντρόφου του

    Ο Ντέμης Νικολαΐδης μετά την απώλεια της συντρόφου του, Αλεξάνδρας Νικολαιδου προσπαθεί...