Σπύρος Μυλωνάς για τη Μονάδα Επεξεργασίας στου Φλόκα: “Προβληματίζει η επόμενη μέρα”

    Ημερομηνία:

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς για τα αποτελέσματα της σύσκεψης στην Περιφέρεια με αντικείμενο το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στου Φλόκα. Τόσο η ένταξη του έργου όσο και η ομόφωνη πρόθεση για επιτάχυνση των διαδικασιών δημοπράτησης και ολοκλήρωσής του μέχρι το τέλος του ’23, επιτρέπουν μια αισιόδοξη εκτίμηση για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που χρόνιζε, είναι η εκτίμηση του Δημάρχου.

    Ωστόσο στη διάρκεια της σύσκεψης ο Σπύρος Μυλωνάς στάθηκε ιδιαίτερα στην επόμενη ημέρα και τα πιθανά της προβλήματα.

    «Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό η μονάδα θα υποδέχεται 53.000 τόνους ετησίως ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει η ανακύκλωση να φτάσει στο 50% επί του συνολικού όγκου των απορριμμάτων» επεσήμανε ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Σήμερα η ανακύκλωση είναι γύρω στο 5%. Ο στόχος για δεκαπλασιασμό αυτής της επίδοσης μέσα στα επόμενα 2,5-3 χρόνια είναι μη ρεαλιστικός. Αυτή η εκτίμηση σχετίζεται με τις ανεπάρκειες της Εταιρείας Ανακύκλωσης, με τις καθυστερημένες παρεμβάσεις της πολιτείας σε αυτό το ζήτημα αλλά και με την παντελή έλλειψη προετοιμασίας των τοπικών κοινωνιών ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αυξημένης ανακύκλωσης».

    Στη συνέχεια ο Σπύρος Μυλωνάς αφού δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να επιτύχει αύξηση στα ποσοστά ανακύκλωσης υπογράμμισε με έμφαση την πάγια άποψη του Δήμου: «Δεν θα δεχθούμε», ανέφερε «να πάνε στου Φλόκα ποσότητες απορριμμάτων πέραν των συμφωνημένων 53.000 τόνων ετησίως. Τυχόν πλεονάζουσες ποσότητες απορριμμάτων θα είναι πρόβλημα που ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του κάθε Δήμου και πάντως δεν θα γίνουν δεκτές στου Φλόκα» κατέληξε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Klavdia στην λίστα των Under 30 του Forbes

    Η 23χρονη Klavdia με τη σαγηνευτική φωνή βρέθηκε μέσω της Panik...

    Άγριος ξυλοδαρμός κομμωτή στον Ωρωπό: Πέντε άτομα τον χτύπησαν με σφυριά στο κεφάλι

    Άγρια επίθεση από πέντε άτομα δέχτηκε κομμωτής στον Ωρωπό, με τους δράστες να τον...

    Πάτρα: Χειροπέδες σε καταστηματάρχη της Ηφαίστου! Εδινε ποτά σε ανήλικους

    Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί σε ιδιοκτήτη και υπεύθυνο καταστήματος, στην...

    Πάτρα: Ο κόμβος που θα αλλάξει το κυκλοφοριακό σε μεγάλη περιοχή

    Δηµοπρατήθηκε το έργο κατασκευής του Κόµβου Κ7, που θα...