Με απόλυτα διαλεκτικό τρόπο και με εξισορροπητικές θέσεις αντέδρασε ο Διοικητής του Νοσοκομείου του Πύργου Σπύρος Πολίτης, τις οποίες διατύπωσε στις απαντήσεις που έδωσε στα ερωτήματα της «Γ» ως συνέχεια του δημοσιεύματος της εφημερίδας που αφορούσε στην δυστοκία που δημιουργείται στο ΠΓΝΠ από την μετακίνηση γιατρών του στον Πύργο για την κάλυψη εφημεριών του Νοσοκομείου.
Με δεδομένο ότι οι προκηρύξεις θέσεων στο Νοσοκομείο Πύργου κηρύσσονται άγονες γιατί δεν εκφράζεται ενδιαφέρον συντηρώντας το πρόβλημα και εν παραλλήλω κάποιοι γιατροί από το ΠΓΝΠ προτιμούν να δηλώσουν παραίτηση, παρουσιάζει ενδιαφέρον η διάσταση που δίνει στο θέμα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου Σπύρος Πολίτης απαντώντας στα ερωτήματα της «Γ»:
-Ποια η θέση σας στο γεγονός ότι υπάρχει συνεχής αρωγή με γιατρούς που έρχονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας για να συνδράμουν Στις εφημερίες του Νοσοκομείου του Πύργου. Θεωρείτε ότι δεν δημιουργείται έλλειμμα στα συγκεκριμένα Νοσοκομεία της Αχαΐας;
«Προφανώς σε μια Μονάδα όταν λείπουν γιατροί δημιουργείται αναμφίβολα πρόβλημα στο Σύστημα, αυτό είναι δεδομένο. Δεν θα διαψεύσω ότι τίθεται θέμα. Μιλάμε όμως ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών έχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό παθολόγων ειδικευμένων αλλά και ειδικευόμενων. Ναι βεβαίως μας συνδράμουν και στέλνουν γιατρούς να καλύψουν 5 εφημερίες τον μήνα. Για μας είναι θέμα ύπαρξης η συμβολή τους στις εφημερίες. Εξαρτώμεθα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τον Άγιο Ανδρέα της Πάτρας και το Νοσοκομείο της Τριπόλεως. Εμείς εφημερεύουμε 24 ώρες το 24άωρο. Έχουμε πει εκατοντάδες φορές, ότι οι γιατροί που έρχονται υπερβάλλουν εαυτόν για να μπορέσουν να καλύψουν την εφημερία. Όμως όταν μιλάμε για την Πάτρα, μιλάμε για μια όαση που έχει μερικές δεκάδες παθολόγους στο υγειονομικό της σύστημα, Πανεπιστημιακούς, γιατρούς του ΕΣΥ και διατείνονται πως μια Ηλεία με δύο Παθολόγους τους κρατάει ομήρους; . Πρέπει να καταστεί σαφές ότι το Νοσοκομείο μας εξετάζει 45.000 επείγοντα το χρόνο και διαχειρίζεται 160 περιστατικά την ημέρα. Γίνονται χειρουργεία υπάρχει ΜΕΘ. Φαντάζεται κανείς να αρθεί η λειτουργία του Νοσοκομείου του Πύργου που θα πήγαιναν όλα τα περιστατικά; Θα άλλαζε ο υγειονομικός χάρτης της περιοχής. Τότε θα μιλούσαμε για υπερπροσέλευση στα Νοσοκομεία της Πάτρας.. Άρα καταλαβαίνουμε ότι η θυσία αυτή που γίνεται από τους παθολόγους των Πατρών δεν πάει στον βρόντο. Γιατί εδώ εν τέλει, πέραν των επειγόντων, νοσηλεύονται καθημερινά ασθενείς στην παθολογική, στην καρδιολογική, στην χειρουργική που χωρίς να υπάρχει παθολογικός τομέας δεν μπορεί να λειτουργεί καμία από αυτές»..
-Έχετε εξήγηση γιατί δεν επιδεικνύεται ενδιαφέρον στις θέσεις που προκηρύσσονται για το Νοσοκομείο Πύργου, ώστε να καταστεί απόλυτα αυτοδύναμο;
«Δεν είναι δυνατόν να εξηγήσω το ζήτημα και να το περιγράψω με σαφήνεια, μετά από μόλις 7 μήνες που είμαι εγώ στη θέση αυτή. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που χρονίζει, δεν είναι καινούργιο. Υπάρχουν 3 4 χρόνια που υπάρχει δυστοκία στις προκηρύξεις, αλλά όχι μόνο στον νομό Ηλείας και στο νοσοκομείο του Πύργου. Αντίστοιχα αιτήματα υπάρχουν και σε πάρα πολλά άλλα νοσοκομεία και της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των νησιών στα οποία λείπουν παθολόγοι όπως πχ Κέρκυρα , Λήμνος Καβάλα κ.α.. Αναμφίβολα υπάρχουν πάρα πολλές μονάδες στη χώρα μας που έχουν έλλειμα παθολόγου. Συγκεκριμένα για τον Πύργο ειδικά υπάρχει μια παθογένεια που τραβάει πίσω πολύ πολλά χρόνια πίσω, ειδικά για την παθολογική κλινική, η οποία κορυφώθηκε με την έξοδο των τελευταίων 3 ιατρών παθολόγων, οι οποίοι πήγαν στην Πάτρα.