Στα 436 τα νέα κρούσματα – 286 οι διασωληνωμένοι, 25 θάνατοι

    Ημερομηνία:

    207 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, εκ των οποίων τα 65 στον βόρειο τομέα της Αθηνας – 32 στη Θεσσαλονίκη

    Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 436 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

    Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 152412, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5863 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47124 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

    286 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 204 (71.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1070 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

    Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5671 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3343 (58.9%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στενά του Ορμούζ: 1 στα 6 πλοία που περνά, ανήκει σε Ελληνες

    Περισσότερα από τρεις χιλιάδες δεξαμενόπλοια διασχίζουν σε μηνιαία βάση...

    Σαμαράς: Λίγο πιο κοντά (;) σε νέο κόμματος – Λάδι στη φωτιά της σεναριολογίας με… δύο λέξεις

    Από μία ομιλία τουλάχιστον 3.000 λέξεων, σε μόνο δύο...

    Η Αμαλία Κωστοπούλου γιόρτασε επέτειο δύο χρόνων σχέσης με τον αρραβωνιαστικό της

    Την επέτειο δύο χρόνων σχέσης με τον αρραβωνιαστικό της, Τζέικ...

    Αστυνομικοί σταμάτησαν 42χρονο για αλκοτέστ και τον «τσάκισαν στο ξύλο» – Καταγγέλλει ότι του έσπασαν το χέρι και του ράγισαν τα πλευρά

    Αδιανόητη καταγγελία για αστυνομική βία σε βάρος πολίτη εξετάζεται από τους...