Στα σκαριά ο διαγωνισμός για τις τέσσερις σκάλες του ιστορικού κέντρου της Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Στα μέσα με τέλη καλοκαιριού αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις ανακαίνιση και συντήρηση των σκαλιών της Πάτρας, στο πλαίσιο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της.

    Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό τέσσερις σκάλες που αποτελούν σημείο αναφοράς για την Πάτρα, οι σκάλες της Αγίου Νικολάου, της Γεροκωστοπούλου, της Πατρέων και της Τριών Ναυάρχων θα ανακαινιστούν, έτσι ώστε να βελτιωθεί η εικόνα τους, χωρίς όμως αυτή να αλλοιωθεί, ενώ θα επιδιορθωθούν οι φθορές στα σκαλιά τους.

    Πρόκειται για την τρίτη και μικρότερη εργολαβία του έργου της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου. Οι εργασίες και οι παρεμβάσεις που είναι να γίνουν θα προχωρήσουν υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων αφού και οι τέσσερις σκάλες θεωρούνται μνημεία των νεότερων χρόνων.

    Οπότε αυτό, ίσως να καθυστερήσει τις όποιες διαδικασίες. Πάντως, είναι ένα εξίσου σημαντικό έργο καθώς οι σκάλες χαρακτηρίζουν την Πάτρα, ενώ αποτελούν και τα αγαπημένα σημεία της νεολαίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαΐα: Με καταστροφή απειλείται το καρπούζι – 1000 νταλίκες περιμένουν φορτωμένες και 5 εκατ. κιλά στα χωράφια

    Με ολική κατάρρευση απειλείται πλέον η καλοκαιρινή παραγωγή καρπουζιού...

    Διπλή συνεδρίαση την Πέμπτη για το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

    Σε διαδοχικές συνεδριάσεις συνέρχεται την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025...

    Αιχμηρό σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για συνομιλία Μητσοτάκη-Σίσι

    Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του θέτει το εξής ερώτημα  «γιατί...

    ΠΑΤΡΑ: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρήστου Α. Χωμενίδη «Πανδώρα»

    Παρουσιάζεται την Πέμπτη 26 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ,...