flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΣΤΑΘΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ: Ο Τσίπρας είχε πάει Δημαρχείο… ο Μητσοτάκης όχι

Εγραψε ο σύμβουλος του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και δημοσιογράφος Στάθης Κεραμιδάς: Επειδή 5 χρόνια μετά την επίσκεψη τού τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην Πάτρα και την υποδοχή του στο Δημαρχείο, τεχνηέντως επανήλθε στο προσκήνιο η συζήτηση αυτή, κάνοντας ατυχείς συγκρίσεις με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην πόλη, για την ιστορική αλήθεια και μόνο, παραθέτω τα πραγματικά γεγονότα:
Δυστυχώς, δεν βρίσκεται στη ζωή ο καλός μου φίλος, Πατρινός δημοσιογράφος, διευθυντής του γραφείου Τύπου του τότε πρωθυπουργού, Θόδωρος Μιχόπουλος, να τα επιβεβαιώσει .
Ο Θόδωρος ήταν το πρόσωπο που κανόνισε τη συνάντηση στο Δημαρχείο με κάθε λεπτομέρεια.
Λόγω της παλιάς γνωριμίας μας (σ.σ. έτυχε να δουλέψουμε μαζί και σε αθηναικό κανάλι, ενώ όποτε ερχόταν στο πατρικό του, συναντιόμαστε και, μια περίοδο, συζητούσαμε να εκδώσουμε μαζί εβδομαδιαία εφημερίδα στην Πάτρα) μου τηλεφώνησε και είπε :
΄΄Ο Τσίπρας θέλει να συναντηθεί στο Δημαρχείο με τον Πελετίδη. Οι δυο τους, κανείς άλλος. Και κάτι άλλο : Υπάρχει χώρος στο Δημαρχείο για μια δεύτερη συνάντηση με τους άλλους εκπροσώπους φορέων να μην τρέχουμε αλλού ;΄΄.
Τον παρέπεμψα αρμοδίως και το ραντεβού οριστικοποιήθηκε την ίδια ημέρα (σ.σ. αυτά τρεις μόλις ημέρες πριν την επίσκεψη)
Παραμονή της επίσκεψης προέκυψε ο θάνατος προσφιλούς προσώπου του Δημάρχου και η κηδεία θα γινόταν στην Αμαλιάδα.
Ενημερώθηκε ο Τσίπρας, μέσω του Θόδ. Μιχόπουλου.
Αποφασίστηκε να γίνει κανονικά η συνάντηση στο Δημαρχείο και ειπώθηκε τότε πως δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία του δημάρχου στη δεύτερη συνάντηση, αφού ό,τι έπρεπε να συζητηθεί για την Πάτρα θα γινόταν στη μεταξύ τους συνάντηση (σ.σ. εάν , όπως αρχικά υπήρχε η σκέψη να προγραμματιστεί συνάντηση με τους φορείς σε άλλο μεγαλύτερο χώρο, αντιλαμβάνεστε πως δεν θα είχαν οι καλοθελητές να πουν το παραμικρό).
Όταν έφθασε ο πρωθυπουργός, ο Πελετίδης τον υποδέχτηκε στην είσοδο του Δημαρχείου. Στο γραφείο του Δημάρχου, Τσίπρας και Πελετίδης, συζήτησαν για, περίπου, μία ώρα.
Μετά μπήκαν στη μεγάλη αίθουσα όπου θα γινόταν η δεύτερη συνάντηση με τους φορείς.
Ο Δήμαρχος εκεί καλωσόρισε τον πρωθυπουργό και τον ευχαρίστησε για εξαγγελίες έργων που έκανε και αφορούσαν την πόλη.
Ακολούθησε αντιφώνηση του Τσίπρα και στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση.
Πριν ξεκινήσει η δεύτερη συνάντηση, ο Πελετίδης ζήτησε συγγνώμη που δεν θα μπορούσε να παρευρίσκεται άλλο (είχε μάλιστα επιτευχθεί να αλλάξει κατά μία ώρα η κηδεία) , ενώ απευθυνόμενος στον Τσίπρα του είπε ΄΄εσείς ξέρετε, σας έχω ενημερώσει…΄΄ .
Την επόμενη ημέρα μου τηλεφώνησε ο Θόδ. Μιχόπουλος και μου λέει : ΄΄Μια χαρά πήγαν όλα, κύριος ήταν ο Πελετίδης, το είχα και άγχος μη γίνει καμιά στραβή, όμως όλα έγιναν όπως έπρεπε και ο Πρόεδρος έμεινε ικανοποιημένος΄΄.
Αυτά έγιναν τότε και όσα ΄΄ζιζάνια΄΄ συνεχίζουν ακόμα και τώρα να διαστρεβλώνουν τα πραγματικά γεγονότα για τις εντυπώσεις και μόνο, δεν έχουν την παραμικρή αξία.
Υ.Γ.
ΦΩΤΟ : Στην άκρη δεξιά είναι ο Θόδωρος Μιχόπουλος, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση, στο γραφείο του δημάρχου. Προδομένος από την καρδιά του ΄΄έφυγε΄΄ νωρίς… Είμαι βέβαιος πως αν ήταν στη ζωή δεν θα επέτρεπε την παραπληροφόρηση.
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και εσωτερικός χώρος