Στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας,  ο Ανδρέας Κατσανιώτης – φωτο

Ημερομηνία:

Στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων, βρέθηκε ο Ανδρέας Κατσανιώτης, Βουλευτής Αχαΐας, για να συμμετάσχει στις εργασίες της 71ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.
PHILOXENIA
Οι συνεδριάσεις των Επιτροπών και της Ολομέλειας επικεντρώθηκαν σε κρίσιμα ζητήματα που καθορίζουν το παγκόσμιο περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας, όπως ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας και οι προοπτικές μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης, οι σχέσεις ΝΑΤΟ – Ρωσίας, καθώς και οι γεωοικονομικές προκλήσεις και η ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κυβερνοασφάλεια, τις ψηφιακές απειλές, τις νέες τεχνολογίες και το διάστημα, καθώς και οι προκλήσεις που προέρχονται από τρίτες χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Λευκορωσία.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών της Συνόδου ήταν ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας Robert Golob, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Danijel Krivec και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Mark Rutte.

Ο κ. Κατσανιώτης, με τη συμμετοχή του στις εργασίες της Συνέλευσης, υπογράμμισε τη σημασία της ενεργού παρουσίας της Ελλάδας στους διεθνείς θεσμούς και της συμβολής της χώρας μας στην ενίσχυση της συλλογικής ασφάλειας, της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας,  ο Ανδρέας Κατσανιώτης - φωτο Στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας,  ο Ανδρέας Κατσανιώτης - φωτο

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας την παραμονή των κρίσιμων εκλογών στη Σαξονία-Άνχαλτ

Μεγάλη διαδήλωση «για τη δημοκρατία» με χιλιάδες ανθρώπους έγινε...

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ για την τραγωδία στην Τανάγρα! Οι φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ Αρ. Ανακ. 023/2026 Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου...

Αθηνών- Λαμίας: Σοβαρό τροχαίο με σύγκρουση 4 αυτοκινήτων

Σοβαρό τροχαίο με αναφορές για τρεις τραυματίες, ο ένας...