Στην Κίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Aύριο η συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ

    Ημερομηνία:

    Ταξίδι στην Κίνα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου αύριο Παρασκευή θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσίας της χώρας, με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ και τον πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Tζάο Λετζί.

    Στο Πεκίνο ο Χρ. Σταϊκούρας

    Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της επίσκεψης, σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρείας «Yutong International Holding», η οποία έχει αναλάβει την προμήθεια των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων για τους στόλους των συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

    Φλίγκος

    Αύριο Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα υπογράψει τη Διμερή Αεροπορική Συμφωνία Ελλάδας – Κίνας, η οποία είναι συνεπής με την Οριζόντια Αεροπορική Συμφωνία ΕΕ – Κίνας και αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των αεροπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας θα μεταβεί στη Σαγκάη, όπου θα παραστεί στην επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Li Qiang, ενόψει της 6ης Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης: «China International Import Expo».

    Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια της Έκθεσης.

    Σε Πεκίνο και Σαγκάη ο Κώστας Φραγκογιάννης

    Στην Κϊνα μεταβαίνει σήμερα και ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΓΓΔΟΣΕ), Μάιρα Μυρογιάννη.

    Η Ελλάδα συμμετέχει στην έκθεση με εθνικό περίπτερο βασισμένο στις θεματικές: βιομηχανία/κατασκευές, ναυτιλία, υψηλή γαστρονομία/μεσογειακή διατροφή, τουρισμός, πολιτισμός, καθώς και με κλαδικό περίπτερο στον τομέα των τροφίμων, το οποίο πλαισιώνουν εκπρόσωποι 20 ελληνικών εταιριών. Την ευθύνη της ελληνικής συμμετοχής στην CIIE έχει η Enterprise Greece.

    Στόχος της παρουσίας της πολιτικής ηγεσίας της Οικονομικής Διπλωματίας στην εμπορική έκθεση της Σαγκάης, είναι η έμπρακτη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στις διεθνείς αγορές καθώς και η προώθηση των διμερών εμπορικών σχέσεων με την Κίνα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χαράκωσε με γυαλί γονείς και αδελφό επειδή κάλεσαν ιερέα να διαβάσει ευχή – Καταδικάστηκε 34χρονος στη Θεσσαλονίκη

    Ένα πρωτοφανές επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας γιος επιτέθηκε...

    Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Βραχυκύκλωσε το καλώδιο, χαίρεται η Άγκυρα

    Μικροπολιτικοί υπολογισμοί, ενδοκυπριακά οικονομικά συμφέροντα, αλλά και η «οσμή»...

    Πάτρα: Του την “έπεσαν” και τον τραυμάτισαν – Επεισόδιο στη μέση του δρόμου

    Αναστάτωση στην περιοχή της Ανθείας, στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας. Σύμφωνα...

    Η Νότιγχαμ ανακοίνωσε τον Ποστέκογλου

    Ο πρώην προπονητής της Τότεναμ, Άγγελος Ποστέκογλου, ανακοινώθηκε από...