Στην κοινότητα Μοίρα η παράταξη “Πάτρα Ενωμένη”

    Ημερομηνία:

    Στο πλαίσιο των συναντήσεών μας με τις τοπικές κοινωνίες και της καταγραφής προβλημάτων και αιτημάτων πολιτών σε διάφορες περιοχές του Δήμου Πατρέων, η δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» βρέθηκε στην Κοινότητα Μοίρα την Κυριακή 16/3/2025, εκεί όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τον Πρόεδρο κ. Εμμανουήλ Πανόπουλο και κατοίκους.

    Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια πλούσια σε φυσικές ομορφιές περιοχή του Δήμου Πατρέων, αλλά δυστυχώς ανεκμετάλλευτη, για να μη χρησιμοποιήσουμε τον όρο πλήρως απαξιωμένη. Οι κάτοικοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την τάση ερημοποίησης της περιοχής – φαινόμενο που δυστυχώς παρατηρείται και σε άλλα σημεία της ελληνικής υπαίθρου – αλλά και για την έλλειψη βασικών έργων που έχουν να κάνουν με την οδοποιία.

    Η περιοδεία μας, ακολουθώντας το ιστορικό μονοπάτι του Παλαιών Πατρών Γερμανού, έφτασε σε όλους τους οικισμούς της Μοίρας, μέχρι τη Ζουμπάτα, το μνημείο του Μητροπολίτη Γρηγορίου Δέρκων και τις πηγές του Γλαύκου, εκεί όπου είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε το αναξιοποίητο της περιοχής.

    Οι αρμόδιες υπηρεσίες επιβάλλεται να επιδιορθώσουν το οδικό δίκτυο στην Κοινότητα Μοίρα, καθώς σε αρκετά σημεία ο δρόμος έχει υποστεί καθίζηση, και ταυτόχρονα να γίνουν καθαρισμοί στα ρείθρα που έχουν γεμίσει με πέτρες από κατολισθήσεις, να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, κυρίως στο παλαιό λαγκάδι πλησίον του ιερού ναού του Αγίου Νεκταρίου και να αξιοποιηθεί γενικότερα η περιοχή για περιπατητές και φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

    Η δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» θεωρεί ότι η πόλη μας δεν είναι μόνο το ιστορικό της κέντρο, αλλά κάθε γωνιά του Δήμου μας και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα συνεχίσει τις συναντήσεις της με τους πολίτες, προωθώντας λύσεις στα προβλήματά τους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Real estate: Οι πιο ακριβές αγοραπωλησίες ακινήτων στην Ελλάδα

    Σημαντικές συναλλαγές στον τομέα της ακίνητης περιουσίας σε ολόκληρη...

    Η άγρια ζωή δεν είναι ζωολογικός κήπος – Λύκοι, αγριογούρουνα, τσακάλια και οχιές κατεβαίνουν σε πόλεις και χωριά

    Στη φρικιαστική σκηνή της ταινίας «The Revenant», η θηριώδης αρκούδα επιτίθεται...

    Αλκοόλ – Νοθεία: Ποια ποτά νοθεύονται περισσότερο – Πώς θα το καταλάβετε

    Για την αυξημένη νοθεία που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, κυρίως μετά την ανατίμηση...

    ΑΧΑΪΑ: Παραλία με κρυστάλλινα νερά (φωτο+video)

    Ο νομός Αχαΐας έχει να φημίζεται για τις υπέροχες...