Στην ομογενή ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου το «Βραβείο Galien» για την έρευνα

    Ημερομηνία:

    Το 2015 δημιουργεί το πρώτο εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού. Η διακεκριμένη Ελληνίδα της Διασποράς, Βάσω Αποστολοπούλου, που από παιδί ήθελε να σταματήσει τη μάστιγα του αιώνα, τιμήθηκε προ ημερών για το ερευνητικό της έργο.

    Η ομογενής καθηγήτρια και ερευνήτρια περιέγραψε στην ΕΡΤ3 τα συναισθήματα, που αποκόμισε από την απονομή του διεθνούς βραβείου «Galien Scientific Research», που έλαβε δια χειρός του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και παρουσία της Άλισον Ντάνκαν πρέσβειρας της Αυστραλίας στη χώρα μας.

    Η πολυβραβευμένη ερευνήτρια, που το όνομά της είναι συνώνυμο με το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού, γεννήθηκε στη Μελβούρνη από Έλληνες μετανάστες που κατάγονται απ’ την Αμαλιάδα, σπούδασε Ανοσολογία, Βιοχημεία και Παθολογία κι ανέπτυξε την πρωτοπόρα ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο, την οποία χρησιμοποιούν και σήμερα επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο.

    Φάρμακα κι εμβόλια για τον διαβήτη τύπου 1, την άνοια, την απεξάρτηση απ` τις  ναρκωτικές ουσίες, αλλά και την σκλήρυνση κατά πλάκας μεταξύ αυτών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έργα αφαλάτωσης με fast-track διαδικασίες: Η μάχη με τη λειψυδρία και η ανακούφιση στα ελληνικά νησιά

    Ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει 103 έργα αφαλάτωσης και εξασφάλισης υδροδότησης σε 61 νησιά,...

    Πλεόνασμα–έκπληξη 10 δισ. ευρώ και ελιγμοί στις δαπάνες μεγαλώνουν το καλάθι των παροχών

    Πλεόνασμα–έκπληξη, που εκτιμάται ότι θα αγγίξει ή και θα...

    Της κακομοίρας για τον Bloody Hawk στον Πύργο – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

    Ο Πύργος έζησε χθες μια από τις πιο δυνατές...

    ΠΑΤΡΑ: Επίσκεψη Φαρμάκη – Μπονάνου και Ζαϊμη στην Ι.Μ. Αγ. Νικολάου Μπάλα που έχει ζημιές από τη φωτιά – ΦΩΤΟ

    Εγραψε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος: Δεν ήταν μόνο υποχρέωση...