Στην Ουκρανία τη Δευτέρα ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας

    Ημερομηνία:

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου, στην Ουκρανία. Στο Κίεβο αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ντμίτρο Ραζούμκοβ (Dmytro Razumkov) και να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Ντμίτρο Κούλεμπα.

    Οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν στην εμβάθυνση των διμερών πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων, στην πολιτική της Ανατολικής Γειτονίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα τις σχέσεις ΕΕ-Ουκρανίας, καθώς και στις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

    Μετά το πέρας των συνομιλιών με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, αναμένεται να γίνουν κοινές δηλώσεις, γύρω στις 11.45 (ώρα Ελλάδας). Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται επίσης να εκφωνήσει ομιλία στο συνέδριο «Forum Ukraine 30. International Politics» (περί τις 10.30 ώρα Ελλάδας).

    Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Οδησσό, όπου θα επισκεφθεί το Μουσείο της Φιλικής Εταιρίας, καθώς και το Ελληνικό Πάρκο. Επίσης, αναμένεται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων, καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κάλεσμα της Ένωσης Γονέων Πάτρας για τα προβλήματα στην εκπαίδευση: Όλοι στους δρόμους την Πέμπτη για τα παιδιά μας

    Σε ανακοίνωση-κάλεσμα της Ένωσης Γονέων Πάτρας αναφέρεται: Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε...

    Πέθανε ξαφνικά η γυναίκα του Νότη Σφακιανάκη

    Μία πολύ δυσάρεστη είδηση είδε το φως της δημοσιότητας...

    Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης λίγο πριν τη δίκη για τη δολοφονία Καμπανού – Δύο συλλήψεις

    Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο έξω από το Δικαστικό...

    Πάτρα: Εκδήλωση στη Χριστιανική Εστία

    Σήμερα Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. οι...