Στην Πάτρα επίσημοι αγώνες Σούμο! ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ

    Ημερομηνία:

    Μία παμπάλαια ιαπωνική τέχνη που στην χώρα μας την έχουμε συνδυάσει μόνο με τους – βαρέων βαρών – αθλητές των επαγγελματικών αγώνων, χωρίς όμως αυτή να είναι όλη η αλήθεια, προσπαθεί να καλλιεργηθεί και στην Ελλάδα.

    Και μάλιστα, η Πάτρα είναι η πόλη που θα έχει την ευκαιρία να διοργανώσει τους πρώτες αγώνες στην χώρα μας. Αναφερόμαστε στο Σούμο, το οποίο πέρυσι απέκτησε Ομοσπονδία και στην Ελλάδα και φέτος, πραγματοποιεί τους πρώτους διασυλλογικούς αγώνες. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο κλειστό στάδιο «Κ. Πετρόπουλος» στο Κουκούλι, την προσεχή Κυριακή, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και σε αυτούς αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 50 αθλητές. Το Σούμο, μία πολεμική τέχνη επαφών, 1.500 ετών, έχει διαδοθεί στις μέρες μας πολύ πιο πέρα από την Ιαπωνία και την Ασία, γενικότερα. Και μη νομίζετε ότι στους αθλητικούς αγώνες μετέχουν μόνο… υπέρβαροι. Κάθε άλλο… Είναι μια μορφή πάλης για όλους! (Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από αγώνα Σούμο, από το σάιτ της ελληνικής ομοσπονδίας Σούμο).

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτός είναι ο Πατρινός που θα τιμηθεί στο Fantasy Festival 2K25

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%83%cf%84%ce%bf-fantasy-festival-2k25-%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%b9%ce%bc%cf%8e%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%89%cf%80%ce%bf-%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%82/

    Ήταν ερωτευμένος με την κόρη της αδερφής του – Το έγκλημα τιμής που σόκαρε τον Πύργο

    Είναι Σεπτέμβριος του 1960, και η είδηση πως ένας...

    Λούσι Γκουό: Πώς η νεότερη δισεκατομμυριούχος ζει λιτά παρά την περιουσία της

    Η 30χρονη Λούσι Γκουό δεν είναι απλά η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος του κόσμου...

    Επιστήμονας ισχυρίζεται πως ανακάλυψε τη χαμένη Ατλαντίδα – «Τα ευρήματα ταιριάζουν απόλυτα με τις περιγραφές στο έργο του Πλάτωνα»

    Στο έργο του “Πολιτεία”, ο Πλάτωνας περιγράφει έναν εξελιγμένο πολιτισμό, ο...