flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Στο Αίγιο τη Δευτέρα ο σκηνοθέτης Ζαχαρίας Μαυροειδής

Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλων” στο γειτονικό Αίγιο, στις 21:30 θα προβληθεί η βραβευμένη ελληνική ταινία «Απόστρατος», από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, παρουσία του σκηνοθέτη της, Ζαχαρία Μαυροειδή.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Ζαχαρίας Μαυροειδής θα πάει στο Αίγιο μετά από πρόσκληση της εκεί Κινηματογραφικής Λέσχης, για να συζητήσει μετά το πέρας της προβολής με το κοινό για την ταινία του και τον κινηματογράφο γενικότερα!

Σύνοψη ταινίας:

Με την εταιρία εισαγωγών μηχανών εσπρέσο που διευθύνει σε αδιέξοδο, ο Γλυφαδιώτης εργένης Άρης Νικολόπουλος «αποστρατεύεται» στο σπίτι του ένδοξου παππού Αριστείδη στον υποτονικό Παπάγου. Το στοκ των μηχανών εσπρέσο στοιβάζεται στο αραχνιασμένο γραφείο του απόστρατου αξιωματικού καθώς ο εγγονός ξανασμίγει με παιδικούς φίλους κολλημένους εσαεί στο προάστιο των αξιωματικών αλλά και μ’ έναν πρώην συναγωνιστή του παππού του, παραδόξως κομμουνιστή. Αντιμέτωπος με ηρωικά φαντάσματα του παρελθόντος ο απολιτίκ εγγονός θα νιώσει την ανάγκη να φανεί αντάξιος του ονόματός του. Όμως, όσο πλησιάζει τον θρύλο του παππού Αριστείδη, τόσο αυτός αλλάζει όψη.

Η γενιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήρθε στην επικαιρότητα στα χρόνια της κρίσης μέσα από ρητορικές που αναλύανε το τι μας συνέβαινε με αναγωγές στην γενιά του Πολέμου, στην Κατοχή και τον Εμφύλιο. Τα θύματα της κρίσης, οι γενιές που «ανδρώθηκαν» στην ευμάρεια της Μεταπολίτευσης, βρέθηκαν να αναμετρούνται με την τεράστια παρακαταθήκη ηρωισμού που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους. Ένας ηρωισμός εξίσου πραγματικός όσο και μυθοπλαστικός.

Ο «Απόστρατος» καταγράφει με αυτοσαρκασμό μια τέτοια αναμέτρηση ακολουθώντας έναν σύγχρονο τριαντάρη στην άρρητη επαναδιαπραγμάτευση αυτής της παρακαταθήκης.

Πρόκειται για Ελληνική κινηματογραφική παραγωγή του 2019.

Σενάριο και σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Μαυροειδής.

Πρωταγωνιστούν οι: Μιχάλης Σαράντης, Γιώτα Φέστα, Θανάσης Παπαγεωργίου.

Επίσης παίζουν οι Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιάννης Νιάρρος, Άκης Σακελλαρίου, Ξένια Καλογεροπούλου και η Μαίρη Μηνά.

Διάρκεια: 100 λεπτά.

Σε σημείωμα του ο σκηνοθέτης είχε αναφέρει πως ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ γεννήθηκε μέσα από ένα φαινόμενο αρκετά διαδεδομένο στα πρώτα χρόνια της κρίσης: πολλοί τριαντάρηδες, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, μετακόμιζαν στα σπίτια των παππούδων και των γιαγιάδων τους. Σπίτια, τα οποία είχανε μείνει κλειστά για χρόνια, όπως τα είχαν αφήσει οι εκλιπόντες. Αυτή η παράταιρη «συγκατοίκηση» των ατυχήσαντων εγγονών με τους απόντες παππούδες αποτελεί την καρδιά της ιστορίας.

Ώρα προβολής: 21.30 – Είσοδος για τα μέλη Δωρεάν.

Τιμή εισιτηρίου για τα μη μέλη: 5 €.

Εγγραφή – Ετήσια εισφορά μέλους: 20 €

Διάθεση εισιτηρίων – εγγραφές – ανανεώσεις κάθε Δευτέρα στον «Απόλλωνα» από 21:00

Για περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/cinegio

Υγειονομικό πρωτόκολλο:

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, θα μπορείτε να εισέρχεστε με πιστοποιητικό εμβολιασμού (ισχύει 14 ημέρες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του εμβολιασμού) ή νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και έχει ισχύ 180 ημέρες μετά από αυτόν).  Παρέα με τα άνωθεν πιστοποιητικά θα πρέπει να προσκομίσετε και αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα, διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Τέλος, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

carna
Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής.

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής.

Comments are closed.