Στο Κέντρο Ένταξης και Υποστήριξης Αιτούντων Άσυλο και Προσφύγων “ADAMA” το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

    Ημερομηνία:

    Τον Βασιλιά των Βέλγων, Philippe και τη Βασίλισσα, Mathilde, ξενάγησαν, σήμερα, στο Κέντρο Ένταξης και Υποστήριξης Αιτούντων Άσυλο και Προσφύγων “ADAMA”, ο Υπουργός και η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ.κ. Νότης Μηταράκης και Σοφία Βούλτεψη.

    Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου ενημερώθηκε, τόσο για τις δραστηριότητές του κέντρου, όσο και για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Ελλάδα στον τομέα της ένταξης.

    Στο Κέντρο Ένταξης και Υποστήριξης Αιτούντων Άσυλο και Προσφύγων “ADAMA” το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

    Επισημαίνεται ότι το Κέντρο Ένταξης και Υποστήριξης “ADAMA” λειτουργεί στην Αθήνα με την υποστήριξη των οργανώσεων Catholic Relief Services (CRS), Caritas Hellas και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

    Στο Κέντρο Ένταξης και Υποστήριξης Αιτούντων Άσυλο και Προσφύγων “ADAMA” το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

    Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    Είχαμε τη χαρά, σήμερα, να ξεναγήσουμε το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου στον χώρο εκπαίδευσης και ενημέρωσης αιτούντων άσυλο και αναγνωρισμένων προσφύγων στη χώρα μας. Στόχος αυτού του κέντρου είναι η ομαλή  ένταξη των προσφύγων στην ελληνική αγορά εργασίας.

    Είναι πολύ σημαντικό και για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους, αλλά και για την ελληνική κοινωνία να υπάρχει σωστή ενσωμάτωση αυτών που δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Από την άλλη πλευρά, η επίσκεψη μας έδωσε την ευκαιρία να τονίσουμε τη θέση της Ελλάδας ότι η μεταναστευτική κρίση είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό θέμα, είναι μία κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση και απαιτεί συνολική λύση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μπορεί η χώρα μας μόνη να σηκώνει τόσο μεγάλο δυσανάλογο βάρος”.

    Στο Κέντρο Ένταξης και Υποστήριξης Αιτούντων Άσυλο και Προσφύγων “ADAMA” το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

    Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε:

    Είναι σημαντικό ότι σ’ αυτήν την στρατηγικής σημασίας επίσκεψή τους στην Ελλάδα, οι Βασιλείς του Βελγίου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ένταξη και όλα τα στάδιά της: Από την προένταξη και την εκπαίδευση ως την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θυμάτων βίας και των ασυνόδευτων ανηλίκων και ως την σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας σε ζωτικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπου παρουσιάζεται η μεγαλύτερη ζήτηση.

    Θέλησαν να ενημερωθούν σε βάθος για την ολιστική Νέα Εθνική Στρατηγική για την Ένταξη και την εξοικείωση προσφύγων και μεταναστών με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τους δημοκρατικούς θεσμούς, την αποτροπή κάθε μορφής βίας και την ισότητα των φύλων.

    Τους ενημέρωσα επίσης για τον τρόπο λειτουργίας της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, την ίδρυσή της πριν από δύο χρόνια με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τις επιτυχίες της Ελλάδας κατά την διεξαγωγή της μεγαλύτερης επιχείρησης εντοπισμού παιδιών σε κίνδυνο και το πρόγραμμα μετεγκατάστασης 1.200 ασυνόδευτων ανηλίκων. Ένα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στην διάρκεια της πανδημίας, σε 13 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και το Βέλγιο.

    Όπως είπα στους Βέλγους Βασιλείς, η Ελλάδα κατάφερε να γίνει πρωτοπόρος στην προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων, ένα μεγάλο επίτευγμα που οφείλεται και στη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών-μελών της με τις ίδιες ευαισθησίες.

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην εμπορία ανθρώπων, το διεθνές και «κρυφό» έγκλημα του trafficking και τη μεγάλη άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ 2022 που θα διεξαχθεί την προσεχή εβδομάδα στην Ελλάδα.

    Συμφωνήσαμε ότι η συνεργασία των δύο χωρών πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι για ληστείες σε πεζόδρομους

    Ένας 17χρονος και ένας 14χρονος πρωταγωνίστησαν στην τριάδα του...

    Αυτός είναι ο γιατρός που χτύπησε ο μποξέρ στο Αίγιο! Η τραγική κατάληξη του 43χρονου

    Σοκαριστική ήταν η κατάληξη του επεισοδίου που σημειώθηκε στο νοσοκομείο του...

    «Olympian Land»: Η σύγχρονη πρωτοβουλία προβολής της Δυτικής Ελλάδας – Πιλοτική έναρξη από την Αχαΐα

    Τη σύγχρονη και ολοκληρωμένη πρωτοβουλία για την τουριστική προώθηση της...

    Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ – Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

    Ένα άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε στο Χόλιγουντ καθώς όπως αποκαλύφθηκε ο διάσημος...