Στο κινητό από σήμερα δίπλωμα και ταυτότητα – Δείτε πώς θα είναι

    Ημερομηνία:

    Στο κινητό, με το πάτημα ενός κουμπιού, θα βρίσκονται- πλέον- η  αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, χάρη στη νέα εφαρμογή που παρουσιάζεται σήμερα το απόγευμα παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Τα δύο έγγραφα θα μπορούν να αποθηκευτούν μέσα στο ψηφιακό πορτοφόλι, εκεί που ήταν και το πιστοποητικό εμβολιασμού, και άμεσα θα τεθούν σε ισχύ.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, ο στόχος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε οι ταυτότητες των πολιτών και τα διπλώματα οδήγησης να είναι μέσα σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι φαίνεται ότι επιτεύχθηκε.

    ICECAP

    «Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ψηφιακή επανάσταση που συντελείται», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Καραμανλής: «Βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών»

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης από το 2019, όταν τέθηκε σε ισχύ ο ένας πομποδέκτης για όλους αυτοκινητοδρόμους.

    «Αυτό που κάναμε το 2019 έπρεπε να έχει γίνει από 2014» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια «θα είμαστε έτοιμοι να χρεωνόμαστε ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύουμε».

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου – Βασίλης Ράπτης: Γάμος σε έπαυλη εφοπλιστή στην Εκάλη και δεξίωση στη «Μεγάλη Βρετανία»

    Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου και Βασίλης Ράπτης έζησαν το Σάββατο (26-04-2025)...

    Σχολεία: Πότε λένε “καλό καλοκαίρι” οι μαθητές – Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων

    Τις ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων για το σχολικό έτος...

    Δημόσιο: Οι πολίτες αξιολογούν τις υπηρεσίες

    Με μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να αλλάξει τη σχέση...

    Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δυτικής Αχαΐας

    Ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων, η επιχειρησιακή ετοιμότητα, τα...