Στροφυλιά: Το δάσος της Αχαΐας που θυμίζει Κένυα! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα, το σίγουρο είναι ότι συναντάς διάφορα τοπία που μπορεί να μην σου θυμίζουν την χώρα μας. Εναλλαγές στη φύση, τοπία απόκοσμα που μοιάζουν με άλλες χώρες ακόμη και ηπείρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα δάσος της Ελλάδας που θα μπορούσαμε να πούμε ότι θυμίζει ακόμη και Κένυα. Μαγικές εικόνες, ειδικά, από ψηλά που προκαλούν δέος και σε κάνουν να σκεφτείς πόσες ομορφιές κρύβει αυτή η χώρα. Ο λόγος για το δάσος της Στροφυλιάς, έναν επίγειο παράδεισο στην Πελοπόννησο. Έναν υγροβιότοπο που αποτελεί πηγή ζωής για πολλά ζώα.

     

    Στροφυλιά: Το δάσος της Αχαΐας που θυμίζει Κένυα! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

    Το Δάσος της Στροφυλιάς βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς. Ουσιαστικά πρόκειται που για ένα δίκτυο λιμνοθαλασσών, λιμνών, ελών και δασών, κατά μήκος των βορειοδυτικών ακτών της Πελοποννήσου. Ένα προστατευόμενο οικοσύστημα το οποίο ξεχωρίζει στην Ελλάδα. Αυτό που το κάνει αδιαμφισβήτητα τόσο ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι αποτελεί, στην πραγματικότητα για ένα παραθαλάσσιο δάσος έκτασης 22.000 στρεμμάτων. Ακόμη πιο εντυπωσιακό το κάνει το γεγονός ότι το δάσος συνορεύει με τη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, το έλος της Λάμιας, τη λίμνη Προκόπου και το Ιόνιο πέλαγος.

    Φλίγκος
    GLEARNET
    Στροφυλιά: Το δάσος της Αχαΐας που θυμίζει Κένυα! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

    Τα δέντρα και οι εκτάσεις με νερό δημιουργούν αυτό το ιδιαίτερο σκηνικό που θυμίζει ειδικά από ψηλά τοπία από την Κένυα. Το Δάσος Στροφυλιάς δεν ξεχωρίζει μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό καθώς αποτελεί έναν βιότοπο σπάνιων πτηνών, ειδών πανίδας και χλωρίδας.

    Στροφυλιά: Το δάσος της Αχαΐας που θυμίζει Κένυα! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου την Τετάρτη

    Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει την Τετάρτη (17/9) συνέντευξη...

    Τέλος οι παλιές ταυτότητες το 2026 – Τι αλλάζει για ταξίδια στην Ε.Ε.

    Οι παλιές αστυνομικές ταυτότητες, που βασίζονται σε προδιαγραφές της δεκαετίας του...

    Κοτόπουλο piccata με σάλτσα λεμονιού και κάππαρης – Απλό και πεντανόστιμο, έτοιμο σε 25′

    Το κοτόπουλο piccata είναι μια κλασική ιταλοαμερικάνικη συνταγή με σάλτσα λεμονιού, βουτύρου...

    Ο Μαρκ Άλμοντ έρχεται στην Αθήνα για δύο συναυλίες

    Ένας καλλιτέχνης που μάς έχει χαρίσει αγαπημένα τραγούδια, μεταξύ...