Super Market – Food Pass: Προσχεδιάζεται να αφορά και προϊόντα από λαϊκές αγορές

    Ημερομηνία:

    «H ψηφιακή κάρτα αγορών θα αφορά γενικά την αγορά προϊόντων» διευκρίνισε σήμερα, Κυριακή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

    Ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε πως «δικαιούχοι του συγκεκριμένου μέτρου είναι 3,1 εκατομμύρια νοικοκυριά ή 8,5 εκατομμύρια πρόσωπα».

    «Το σημαντικότερο είναι ότι τα χρήματα αυτά με τα οποία θα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά είναι χρήματα που δεν προέρχονται από τη φορολόγηση των απλών πολιτών αλλά από υπερφορολόγηση που θα γίνει στα κέρδη των εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο απορροφάται ο πληθωρισμός στα συγκεκριμένα προϊόντα», πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Σε αυτό το σημείο εξήγησε: «Μία τετραμελής οικογένεια, ένα ζευγάρι με δύο παιδιά ουσιαστικά χρειάζεται να ξοδέψει για αγορές τροφίμων 520 ευρώ το μήνα. Εκεί θα γίνεται το 10% που θα καταβάλλεται για ένα εξάμηνο».

    Ερωτηθείς αν στην ψηφιακή κάρτα θα συμπεριληφθούν τα προϊόντα από τη λαϊκή αγορά, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως «θα μπορούσαν να είναι και οι λαϊκές επειδή εκεί γίνεται αγορά τροφίμων και, υπάρχει ταμειακή αλλά ας περιμένουμε τους αρμόδιους υπουργούς να το αναλύσουν. Στα γενικά χαρακτηριστικά του μέτρου προσχεδιάζεται να είναι και οι λαϊκές».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λαμπαδηδρόμος η Ράνια Τζίμα: «Είναι τεράστια τιμή & χαρά»

    Στη λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano Cortina...

    55χρονος κυνήγησε και μαχαίρωσε την πρώην σύζυγό του – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

    Στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι μεταφέρθηκε μία γυναίκα...

    Πάτρα: Εκλεισαν την Πατρών Πύργου που εγκαινιάστηκε σήμερα! ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

    Εκλεισαν χωρίς οχήματα (περπάτησαν μέχρι την Εθνική) την νέα...

    Πάτρα: Και άλλες συλλήψεις ρομά – Ανήλικα είχαν ρημάξει την Πάτρα! 22 προσαγωγές – 14 συλλήψεις

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση που...