Συγκλονιστικές εικόνες στο Μάτι: Τοποθέτησαν φαναράκια στη θάλασσα και περπάτησαν τον δρόμο που ακολούθησε η φωτιά

Ημερομηνία:

Συγκινητικές στιγμές εκτιλύχθηκαν στο Μάτι για την “μαύρη” επέτειο των οκτώ χρόνων από την τραγωδία που συγκλόνισε τη χώρα και όχι μόνο.

PHILOXENIA

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Νέου Βουτζά, τελέσθηκε τρισάγιο και αμέσως μετά ακολούθησε το προσκλητήριο όπου ακούστηκαν ξανά τα 104 ονόματα. Ανάμεσά τους βρέφη, μικρά παιδιά, νέοι άνθρωποι, ηλικιωμένοι, ολόκληρες οικογένειες που δεν πρόλαβαν να σωθούν.

Στη συνέχεια ακολούθησε η πορεία μνήμης, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή που πριν από οκτώ χρόνια ήταν διαδρομή αγωνίας, μια διαδρομή που άλλαξε για πάντα τη ζωή τους. Εκεί όπου άνθρωποι έτρεχαν να σωθούν, άλλοι εγκλωβίστηκαν. Εκεί όπου δεκάδες έφτασαν μέχρι τη θάλασσα πιστεύοντας ότι θα βρουν σωτηρία, μένοντας για ώρες μέσα στο νερό.

?Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών, η επέτειος αυτή αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής και μια κοινή ευθύνη για την προάσπιση της αλήθειας και της λογοδοσίας.

Δεκάδες άνθρωποι, συγγνείς θυμάτων αλλά και απλοί πολίτες τοποθέτησαν φαναράκια στην παραλία αλλά και μέσα στη θάλασσα.

Δείτε εικόνες:

Μάτι - επέτειος

Μάτι - επέτειος

Μάτι - επέτειος

Μάτι - επέτειος

Μάτι - επέτειος

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε παλαιοπωλείο και κατάστημα με υφάσματα στον Πειραιά, το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Πειραιά, όπου μεγάλη φωτιά ξέσπασε...

Ο Μητσοτάκης απάντησε με χιούμορ στην ανάρτηση Τούνη για τα εγκαίνια της croissanterie της στο Παρίσι

Έναν ιδιότυπο διαδικτυακό διάλογο είχε ο Κυριακός Μητσοτάκης με την Ιωάννα Τούνη,...