Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αυτοψία της Τροχαίας στον ΟΣΕ καταρρίπτει τον αρχικό ισχυρισμό του σταθμάρχη

    Ημερομηνία:

    Συγκλονισμένη παρακολουθεί όλη η χώρα τα όσα εκτυλίσσονται για δεύτερη ημέρα στα Τέμπη, όπου το βράδυ της περασμένη Τρίτης (28.02.2023) σημειώθηκε σύγκρουση δύο τρένων με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και ακόμη περισσότεροι να τραυματιστούν.

    Ο δημοσιογράφος και απεσταλμένος της ΕΡΤ στο σημείο μηδέν της τραγωδίας στα Τέμπη, Αλέξανδρος Καλαφάτης, πηγαίνει από το σημείο που ξεκίνησαν τα δύο τρένα οι αμαξοστοιχίες μέχρι εκεί όπου συγκρούστηκαν, ώστε να διερευνηθούν τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν στη μετωπική σύγκρουση των τρένων.

    Από τον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα και πιο συγκεκριμένα από το σταθμαρχείο, μιλά ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, τον χώρο δηλαδή που βρίσκεται η κονσόλα μπροστά από την οποία κάθεται ο σταθμάρχης και με τα αντίστοιχα κλειδιά κάνει όπου χρειάζεται αλλαγές, στην τροχιά των τρένων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΟΣΕ της Λάρισας έφθασαν χθες, Τετάρτη (01.03.2023), οι αστυνομικοί της Τροχαίας οι οποίοι διενεργούν την προανάκριση. Έκαναν αυτοψία στον συγκεκριμένο χώρο και διαπίστωσαν ότι αυτή η κονσόλα λειτουργεί κανονικά χωρίς βλάβη, διαψεύδοντας τον αρχικό προφορικό ισχυρισμό του σταθμάρχη, ότι δηλαδή εκείνος μπορεί να έκανε την αλλαγή, να γύρισε το κλειδί ώστε να αλλάξει τροχιά το τρένο, αλλά αυτό να μη λειτούργησε.

    Ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι από την έρευνα προκύπτει ότι υπάρχει ένα ειδικό σύστημα, το οποίο όταν ο σταθμάρχης γυρίζει το κλειδί και δεν κουμπώσει, τότε αρχίζει να αναβοσβήνει ένα λαμπάκι που τον προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Επομένως, εάν πράγματι δεν είχε γίνει σωστά η αλλαγή, θα υπήρχε αυτή η ένδειξη – συναγερμός ώστε να διορθώσει τη λανθασμένη κίνησή του.

    Σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα και τις μαρτυρίες, κατά πάσα πιθανότητα η εθνική τραγωδία στα Τέμπη οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μητσοτάκης: Γενέθλια για την κόρη του Δάφνη – «Χρόνια πολλά αγάπη μου! Πότε πέρασαν 22 χρόνια»

    Γενέθλια έχει η κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Δάφνη, η...

    Δάφνη Πατακιά: Το next big thing του γαλλικού κινηματογράφου είναι Ελληνίδα

    Η Δάφνη Πατακιά δεν κομπάζει για τις επιτυχίες της. Περισσότερο θυμάται...

    Τι γεύση έχει η Κεφαλονιά; Οι πίτες, το κρέας, ο οίνος και οι μάντολες

    Στα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, η Κεφαλονιά κρύβει έναν από τους...

    «MAGA» και στο Βατικανό: Η Καθολική Εκκλησία… ικέτιδα στα πόδια των Αμερικανών δωρητών και ο νέος Πάπας σε αναζήτηση κεφαλαίων

    Το κονκλάβιο που ανέδειξε τον Πάπα Λέοντα στην παπική διαδοχή έγινε σε μια...