Συλλογικές συμβάσεις: Τα τέσσερα κριτήρια για την πλήρη εφαρμογή τους

    Ημερομηνία:

    Το υπουργείο σχεδιάζει το νέο πλαίσιο συλλογικών συμβάσεων πάνω σε τέσσερα βασικά κριτήρια:

    1. Εξέλιξη μισθών: τo επίπεδο των αποδοχών στον κλάδο και σε εθνική κλίμακα καθορίζει τις επιτρεπόμενες αυξήσεις μέσα στις συλλογικές συμβάσεις.
    2. Κόστος παραγωγής και ανταγωνιστικότητα: δείκτες που εκφράζουν την οικονομική αντοχή των επιχειρήσεων κι επηρεάζουν τις διαπραγματευόμενες μισθολογικές αυξήσεις.
    3. Οικονομική κατάσταση κλάδου: η κερδοφορία ή οι ζημίες καθορίζουν την δυνατότητα παροχής ή παύσης των αυξήσεων, βάσει αντικειμενικών δεδομένων.
    4. Ποσοστό απασχόλησης στον κλάδο: οι κλάδοι με χαμηλά επίπεδα απασχόλησης συχνά εμφανίζουν χαμηλή κάλυψη και περιορισμένες δυνατότητες επέκτασης συλλογικών συμβάσεων.

    Πεδίο διαλόγου και χρονικός ορίζοντας

    Φλίγκος

    Οι κοινωνικοί εταίροι έχουν προθεσμία μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να καταθέσουν προτάσεις, ώστε να καταρτιστεί το Εθνικό Σχέδιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Το νομοσχέδιο, με στόχο την αύξηση της κάλυψης στο 80%, αναμένεται να πάρει την τελική μορφή έως το τέλος του 2025.

    GLEARNET

    Το νέο σύστημα στοχεύει στη διασύνδεση της συλλογικής διαπραγμάτευσης με αντικειμενικούς οικονομικούς δείκτες, ενισχύοντας τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα και την κάλυψη των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η αληθινή ιστορία και το μυστικό της επιτυχίας του θρυλικού αρώματος Chanel N°5

    Υπάρχουν αρώματα που αγαπιούνται και αρώματα που ξεχνιούνται. Και...

    Τρώτε αργά το βράδυ; Τι αλλάζει στις καύσεις και την αποθήκευση λίπους – Έρευνα απαντά

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%84%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%cf%81%ce%ac%ce%b4%cf%85-%cf%84%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%8d/

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Κεφτεδάκια με σάλτσα καρυδιού και πατάτες

    Υλικά 500 γρ. κιμά (μείγμα μοσχαρίσιου και χοιρινού) ...