Συλλυπητήρια Πελετίδη για τον θάνατο του ζωγράφου Γρηγόρη Παπαθεοδώρου

    Ημερομηνία:

    Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με  ανακοίνωσή του, εκφράζει την βαθειά θλίψη του για τον θάνατο του ζωγράφου Γρηγόρη Παπαθεοδώρου.

    “Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, τίμησε τον αυτοδίδακτο, πολύ σημαντικό ντόπιο καλλιτέχνη που έζησε, εργάστηκε και δημιούργησε στην πόλη μας, διοργανώνοντας εκθέσεις που έφεραν το κοινό σε επαφή με τα έργα ενός ζωγράφου, με χαρακτηριστική τεχνοτροπία και εκφραστική ικανότητα, που ενέπνευσε και τη νέα γενιά καλλιτεχνών, όχι μόνο με τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε και το ύφος που έδινε στα έργα του, αλλά περισσότερο με τη σεμνότητα και ταπεινότητα που τον χαρακτήριζαν σε όλες τις φάσεις της ζωής του.

    Ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1929 και μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου και ζούσε. Το έργο του είναι διεθνώς αναγνωρισμένο, ενώ από το 1955 έως το 1966 υπήρξε ο κυριότερος κατασκευαστής αρμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού.

    Ο Δήμαρχος απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και σε όλους τους οικείους του”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καλάβρυτα: Διαμαρτυρία εμπόρων για τα ανοικτά μέτωπα με τις εργολαβίες

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαβρύτων «Αζάνες – Εμπορικό και Επιχειρηματικό...

    ΠΑΤΡΑ: Ο Ανδρουλάκης και το κράνος

    «Είναι ώρες ευθύνης… Πέραν δηλαδή της πολιτικής κριτικής, θα...

    Σήμερα η κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου – Η επιθυμία της οικογένειας

    Στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Αλεξάνδρεια της...

    EΛ.ΑΣ.: Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους – Ενημερωτική δράση στη Ναυπακτία

    Με επιτυχία υλοποιήθηκε στις 20-8-2025, ενημερωτική δράση, στη Ναυπακτία,...