Συλλυπητήριο μήνυμα της Σίας Αναγνωστοπούλου, για την απώλεια του Νίκου Παναγιωτόπουλου

    Ημερομηνία:

    Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρει για την απώλεια του Νίκου Παναγιωτόπουλου:

    Η μοναδικότητα του έργου του Νίκου Παναγιωτόπουλου δεν έρχεται από ένα κενό φιλολογικό βλέμμα σε κάτι δήθεν ουσιαστικό, έρχεται από ένα «βούτηγμα» στην φιλοσοφία της ποίησης , είναι μια συνομιλία και μια ακρόαση του κόσμου. Είναι κομμάτι μιας εποχής ο Παναγιωτόπουλος που οι δρόμοι της τέχνης διασταυρώνονταν. H σύγχρονη ποίηση με το θέατρο, η σκηνοθεσία με την μετάφραση, η δημιουργία με τις λειτουργίες της γλώσσας, οι εκδοτικοί οίκοι με τους ανθρώπους.

    Μα πάνω απ’ όλα ήταν το «Σύσσημον» αυτό το τεράστιο πόνημα σε πνευματική ύλη και σε έκταση –αυτή η έκπληξη- αυτή η σφραγίδα ουσίας και ενδοσκόπησης, ένα οικοδόμημα ποιημάτων που σκεπάζει με μια επίμονη βουβή δύναμη, τον θόρυβο της μετάβασης σ’ αυτό τον δύσκολο 21ο αιώνα.

    Γι’ αυτό και η απώλεια του Παναγιωτόπουλου είναι συντριπτικό πλήγμα για τον λογοτεχνικό κόσμο, για όλους εμάς που έτσι κι’ αλλιώς εδώ και καιρό χάνουμε σιγά σιγά και τα τελευταία σημάδια όλων εκείνων που δημιούργησαν τον ιδιαίτερο και ενδιαφέροντα 20ο αιώνα. Ζώσα η μνήμη.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δημόσιο: Νέο μοντέλο για γρήγορη εξέταση πειθαρχικών υποθέσεων

    Στην αξιολόγηση 165.000 υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα αναφέρθηκε η υφυπουργός Εσωτερικών...

    Ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες: Πώς διαμορφώνονται οι συντάξεις με τις νέες εισφορές

    Tα ποσά των συντάξεων που θα λάβουν στο μέλλον οι ελεύθεροι...

    Σούπερ μάρκετ: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο ράφι – Τι θα ισχύσει για τις προσφορές

    Αντιμέτωποι με εντελώς νέα δεδομένα, αναφορικά με τις προωθητικές...
    Best Shop