Συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ για αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας σε επιστήμη, τεχνολογία, καινοτομία & εκπαίδευση – Συνάντηση του Υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη με την Υπουργό του Ισραήλ, Orit Farkash Hacohen

    Ημερομηνία:

    Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Καινοτομίας, Επιστήμης & Τεχνολογίας του Ισραήλ κ. Orit Farkash Hacohen, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Έρευνας & Καινοτομίας, κ. Θανάση Κυριαζή.

    Βασικό θέμα στη συνάντηση ήταν η εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης.

    Μετά το πέρας της συνάντησης εκδόθηκε το ακόλουθο κοινό ανακοινωθέν που συνυπογράφουν οι δύο Υπουργοί και η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως:

    Φλίγκος

    Κοινό ανακοινωθέν των Υπουργών

    Καινοτομίας, Επιστήμης & Τεχνολογίας του Ισραήλ κ. Orit Farkash Hacohen, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη

    GLEARNET

    και Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκης Κεραμέως:

    Με θεμέλιο τις υπάρχουσες συνεργασίες των δυναμικών οικοσυστημάτων των δύο χωρών στους τομείς των επιχειρήσεων, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης, ανακοινώνουμε την αναβάθμιση της Ελληνο-Ισραηλινής συνεργασίας στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία και την εκπαίδευση.

    Συμφωνήσαμε να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τις υφιστάμενες  συμφωνίες σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται Horizon Europe και PRIMA, και να δημιουργήσουμε κοινές ομάδες εργασίας για την υλοποίηση σχεδίων που υποστηρίζουν τη συνεχή  ανάπτυξη και επιτυχία των εκπαιδευτικών, επιστημόνων, ερευνητών και επιχειρηματιών μας και βοηθούν start-up και πανεπιστημιακές spin-off να μεγαλώσουν σε στρατηγικούς τομείς.

    Στους νευραλγικούς τομείς της συνεργασίας μας συγκαταλέγονται το κλίμα, οι τεχνολογίες υγείας (health and medical tech), η αγροτεχνολογία (agro-tech), οι τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας (ICT), η ψηφιοποίηση, οι τεχνολογίες νερού  και πολλοί ακόμη.

    Μέσω αυτής της εταιρικής σχέσης θα διευκολύνουμε την εμφάνιση περισσότερων εμπορικών ευκαιριών για καινοτομίες που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών μας, ενισχύοντας τόσο την ελληνική όσο και την ισραηλινή οικονομία και δημιουργώντας θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας.

    Η πρόοδος που ανακοινώνουμε σήμερα εδράζεται στη δύναμη της ιστορικής και μοναδικής Ελληνο-Ισραηλινής φιλίας.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη συναυλία του Λευτέρη Πανταζή

    Ο Λευτέρης Πανταζής, ο καταξιωμένος και απόλυτα επιτυχημένος καλλιτέχνης, που αποτελεί ορόσημο...

    Αυτά τα 3 κόλπα μπορούν να γιατρέψουν την αϋπνία

    Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν τον ύπνο περιττή αναγκαιότητα. Ωστόσο ένας...

    Με έναν «υπόγειο ναό» η Ιαπωνία προστατεύεται από τις πλημμύρες

    Η Ιαπωνία καταφέρνει να αντιμετωπίσει με επιτυχία σφοδρά καιρικά φαινόμενα...

    Ποιο τρόφιμο που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας, διώχνει την κατάθλιψη

    Πολλές φορές τα τρόφιμα που βάζουμε μέσα μας επηρεάζουν πολύ την ψυχική...