flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αγίου Δημητρίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου και ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, με στόχο τη θεμελίωση μιας συστηματικής και εποικοδομητικής συνεργασίας στα πεδία της παροχής κοινωνικής φροντίδας και υπηρεσιών υγείας καθώς και της έγκαιρης παρέμβασης και προστασίας των παιδιών σε κίνδυνο.

Η υπογραφή του Συμφώνου έλαβε χώρα στο Γραφείο της Δημάρχου στο κτήριο της Δημοτικής Αρχής, όπου ο Κώστας Γιαννόπουλος και η Μαρία Δημητρίου είχαν μια ουσιαστική συζήτηση, στο πλαίσιο μελλοντικού σχεδιασμού προς όφελος κάθε παιδιού και οικογένειας του Δήμου. Ακολούθησε η περιήγηση του κ. Γιαννόπουλου στην έκθεση ζωγραφικής «Χρωματικές Αναζητήσεις» της Ευαγγελίας Μπολάνη, η οποία μέχρι και χθες φιλοξενούνταν στην αίθουσα εκθέσεων του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Από την πλευρά του Οργανισμού, ο Κώστας Γιαννόπουλος έθεσε στη διάθεση του Δήμου την τεχνογνωσία και το ευρύ φάσμα εξειδικευμένων και ολιστικών υπηρεσιών που παρέχει στα πεδία της Υγείας, της Φτώχειας, της Βίας και των Εξαφανίσεων. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, η Μαρία Δημητρίου δεσμεύθηκε ως προς την περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη μηχανισμών παρέμβασης και προστασίας των ευάλωτων πληθυσμών, όπως είναι τα παιδιά και οι οικογένειές τους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Με γνώμονα την προαγωγή του βιοτικού επιπέδου των παιδιών και της ενίσχυσης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου επεσήμανε: «Χαιρόμαστε πολύ, τόσο για αυτή τη συνάντηση, όσο και για το σύμφωνο συνεργασίας που, σήμερα, υπογράφουμε. Χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο για τη συνεργασία μας στο εξής… Ήδη η βοήθεια του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στον Δήμο μας έως τώρα, για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων έχει αποδειχθεί σημαντική. Στόχος μας, μέσα από αυτή τη συνθήκη συνεργασίας, είναι πράγματι, οι πολίτες του δήμου μας να αισθάνονται πιο ασφαλείς. Στο πλαίσιο αυτό υποδεχόμαστε τόσο εσάς όσο και το Χαμόγελο του Παιδιού με αγάπη».  

«“Το Χαμόγελο του Παιδιού” βρίσκεται κοντά στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, και σήμερα, επισφραγίζουμε και επίσημα την ήδη καλή μας συνεργασία. Ο Οργανισμός μας από σήμερα προσφέρει όλες τις δυνατότητες βοήθειας και ανταπόκρισης που διαθέτει στην υπηρεσία της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών της. Θα είμαστε μαζί σας για να κάνουμε τα καλά πράγματα που ήδη κάνετε, καλύτερα. Πιστεύουμε πολύ ότι ο Δήμος μπορεί να συμβάλλει ενεργά και ουσιαστικά, για να δώσει στον πολίτη, και ιδιαίτερα στα παιδιά και τις οικογένειες, τη δυνατότητα να ζουν καλύτερα. Όταν οι Δήμοι νοιάζονται για τον πολίτη και ενεργοποιούνται στα κοινωνικά θέματα, όπως κάνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, τότε αισθανόμαστε πιο ασφαλείς. Αν πετύχετε εσείς, τότε και το “Χαμόγελο” θα έχει πετύχει πολύ περισσότερο το Όραμα του γιου μου και μικρού του ιδρυτή» δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Με στόχο την υλοποίηση των παραπάνω, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Αγίου Δημητρίου το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του.

Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μεταξύ άλλων, θέτει στη διάθεσή του Δήμου:

 • Την Εθνική Τηλεφωνική  Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
 • Την Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική  Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000
 • Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111
 • Την Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους ενήλικες 1017
 • Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα), υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ
 • Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας
 • Τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Οργανισμού στον τομέα της Εξαφάνισης ανηλίκων (116000 και AMBER ALERT HELLAS) και στον τομέα εξαφάνισης ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (1017 και Missing Alert Hellas), καθώς και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής»
 • Τις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά και τα υπερσύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
 • Τον  «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων
 • Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού
 • Την υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, με σκοπό την προστασία τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές.
 • Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας (συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών αλλά και ανδρών) σε συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.
 • Την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.
 • Την πραγματοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε σχολεία α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αγίου Δημητρίου αναλαμβάνει:

 • Την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000, της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 και της Εθνικής Γραμμής για τους αγνοούμενους ενήλικες 1017 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
 • Την ενημέρωση  όλων των αρμόδιων διευθύνσεών του για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας, όπως περιγράφονται παραπάνω, με σκοπό τη συνεργασία και αξιοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στο Δήμο.
 • Την προβολή των μηνυμάτων Amber και Missing Alert Hellas στο οδικό δίκτυο και σε άλλα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
 • Την ενεργή συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου στα προγράμματα Amber και Missing Alert Hellas.