Συμμετοχή της Βουλής στις εργασίες της 146ης Ολομέλειας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης

    Ημερομηνία:

    Στις εργασίες της 146ης Ολομέλειας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης (I.P.U.) και της Γεωπολιτικής Ομάδας 12+, που συνήλθε από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου στην Μανάμα του Μπαχρέϊν, την Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησαν οι Βουλευτές κ.κ. Ιωάννης Μουζάλας και Χαρά Καφαντάρη.

    Η Γενική Συζήτηση στην Ολομέλεια επικεντρώθηκε στην προώθησης της ειρηνικής συνύπαρξης των κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς, και στην καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας με σκοπό την κινητοποίηση της κοινοβουλευτική δράσης σε αυτόν τον τομέα και στο πέρας της συνεδρίασης υιοθετήθηκε ψήφισμα. Επίσης, κατόπιν ψηφοφορίας, πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε θέμα επείγοντος ενδιαφέροντος και υιοθετήθηκε ψήφισμα  σχετικά με  την ευαισθητοποίηση και έκκληση για δράση για τις σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις που πλήττουν τους λαούς του Αφγανιστάν, της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, της Ουκρανίας, της Υεμένης και άλλων χωρών.

    Εγκρίθηκαν επίσης ψηφίσματα της Μόνιμης Επιτροπής Ειρήνης και Διεθνούς Ασφάλειας με τίτλο κυβερνοεπιθέσεις και εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, καθώς και  της Μόνιμης  Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με τίτλο κοινοβουλευτικές προσπάθειες για την επίτευξη αρνητικών εκπομπών άνθρακα στα δάση.

    Τέλος στη συνεδρίαση του Φόρουμ Γυναικών Κοινοβουλευτικών μίλησε  η κυρία Χαρά Καφαντάρη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/8/2025

    12:00 ΕΡΤ2 Ελλάδα – Γαλλία Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ Γυναικών 13:00...

    Νέες ταυτότητες: Πόσο κοστίζει η έκδοσή τους – Πότε λήγει η προθεσμία

    Μια νέα υποχρεωτική διαδικασία τίθεται σε εφαρμογή για όλους...

    Πώς ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή απειλούν την Ελλάδα και τη Μεσόγειο (πίνακες)

    Το Montesol είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο της Ίμπιζα. Χτισμένο το 1933,...

    ΔΑΣΚΑΛΟΙ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ: Κάλεσμα για την απεργία της ΑΔΕΔΥ

    Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Πάτρας με αφορμή την εισαγωγή...