Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση η οποία παρατείνει ένα-ένα τα μέτρα ενίσχυσης για εργαζομένους και επιχειρήσεις. Ανάμεσα σε αυτά και ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ,ο οποίος αποτέλεσε και το πρόγραμμα «γέφυρα» μετά τον πρώτο κύκλο των αναστολών ώστε να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας.
Ο μηχανισμός θα συνεχίσει να ισχύει έως τις 28 Φεβρουαρίου σύμφωνα με διάταξη του Υπουργείου Εργασίας που πέρασε με την μορφή του κατεπείγοντος σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Η παράταση του προγράμματος ήταν δεδομένη καθώς στον κρατικό προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί 24 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα ενώ όπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, στο Μoney Review, εάν χρειαστεί επέκταση του προγράμματος πέραν του κονδυλίου των 24 εκατ. ευρώ, δηλαδή πέραν της 28η Φεβρουαρίου η δαπάνη θα καλυφθεί από το αποθεματικό Covid-19, ύψους 3 δισ. ευρώ.
Επιπλέον στο πρόγραμμα τίθεται ανώτατο όριο στον ονομαστικό μισθό που λαμβάνεται υπόψιν για τον υπολογισμό της οικονομικής ενίσχυσης που δίνει το κράτος Ο ονομαστικός μισθός που λαμβάνεται υπόψιν δεν μπορεί να ξεπερνά το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών όπως έχει οριστεί στο νόμο 4387/2016. Αυτό σημαίνει πως ο ανώτατος ονομαστικός μισθός που θα μπορεί να δηλωθεί στον μηχανισμό δεν θα υπερβαίνει τις 6.500 ευρώ. Το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε στη θέσπιση του πλαφόν καθώς εντοπίστηκαν δηλώσεις με πλασματικά στοιχεία με στόχο να εισπραχθούν μεγάλες επιδοτήσεις.