Συναγερμός για 150 στόχους ισλαμιστών στην Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή και του φόβου επιθέσεων ισλαμιστών και στην Ελλάδα.

    Όπως προκύπτει από σειρά εγγράφων που συντάχθηκαν τα τελευταία 24ωρα και φέρουν την ένδειξη «Εμπιστευτικό» και «Κατεπείγον» και δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», έχει καταρτιστεί σχέδιο για 150 σημεία που υπάρχει φόβος επιθέσεων..

    Σύμφωνα με αναλύσεις και καταγραφές των Αρχών Ασφαλείας που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», ανάμεσα στα σημεία που θεωρούνται στόχοι πιθανής επιδρομής «αφανών» φανατικών ισλαμιστών συγκαταλέγονται από τη Βουλή των Ελλήνων και τις εγκαταστάσεις δυτικών διπλωματικών αποστολών μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το γειτονικό Μουσείο, αλλά και χώροι πρασίνου και αναψυχής, όπως ο Εθνικός Κήπος, το Πεδίον του Αρεως και άλλα πολυσύχναστα πάρκα στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας. Στην ίδια λίστα συγκαταλέγονται το Ζάππειο, εμπορικά κέντρα σε Μαρούσι, Αγιο Δημήτριο και αλλού, οι 67 σταθμοί του δικτύου του μετρό και του ΗΣΑΠ, οι σταθμοί ΚΤΕΛ Λιοσίων και Κηφισού, στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις.

    GLEARNET

    Στα ίδια έγγραφα, που εκδόθηκαν το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου, ζητείται συνεχής φρούρηση και επιτήρηση τουλάχιστον 15 στόχων ισραηλινού ενδιαφέροντος (συναγωγές, πρεσβεία, εταιρείες, χώροι συνάθροισης κ.ο.κ.), με συμπληρωματική εντολή στους αστυνομικούς «να πραγματοποιούν αυξημένη και ουσιαστική επιτήρηση των προαναφερόμενων στόχων, καθώς και σχολείων – εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όπου φοιτούν υπήκοοι από τη συγκεκριμένη χώρα».

    Πάντως, παρά τον γενικό συναγερμό, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Αρχών Ασφαλείας επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία για επίθεση επί ελληνικού εδάφους.

    Ενδεικτικές της κινητοποίησης των ελληνικών Αρχών, όμως, είναι και οι αναφορές για ελέγχους σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με στόχο τον εντοπισμό αναρτήσεων που περιλαμβάνουν κηρύγματα μίσους.

    Σε άλλο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. ζητείται, επίσης, να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση και γύρω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 90-86: «Κόκκινο» το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, μετά από ματς «θρίλερ» στο ΣΕΦ

    Μετά από ένα σπουδαίο ντέρμπι που κρίθηκε στο φινάλε,...

    Αυτά είναι τα πιο θερμά μέρη στον πλανήτη – Η θερμοκρασία φτάνει τους 80,8 βαθμούς Κελσίου

    Τα νέα ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στην επιφάνεια της Γης κατέχουν...

    Μετακόμισε μεγάλο κατάστημα με αθλητικά στην Πάτρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%b7%cf%84/

    Πάτρα: Αυτό είναι το νέο μεγάλο κατάστημα εστίασης στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου

    Nέο κατάστημα εστίασης στην διασταύρωση των οδών Ερμού και...