Συναγερμός στα φαρμακεία: Άφαντα από τα ράφια 400 σκευάσματα

    Ημερομηνία:

    Συναγερμός έχει σημάνει στα φαρμακεία, αφού άφαντα παραμένουν περισσότερα από 400 σκευάσματα, όπως καταγγέλλουν φαρμακοποιοί.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται το συγκεκριμένο φαινόμενο, το οποίο τείνει να γίνει σύνηθες πρόβλημα.

    Που παρατηρούνται οι ελλείψεις

    Σύμφωνα με στοιχεία , φάρμακα για την καρδιά, τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, το αναπνευστικό, τη νόσο Πάρκινσον, αλλά και αντιπυρετικά, αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά και γαστρεντερολογικά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ελλείψεων, μετατρέποντας σε Γολγοθά την αναζήτησή τους για πολίτες και φαρμακοποιούς.

    Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, καθώς λόγω του καλοκαιριού, οι εταιρείες κλείνουν για διακοπές, αλλά τα αποθέματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες.

    Όπως λένε φαρμακοποιοί , καθημερινά οι ελλείψεις είναι δραματικές και αφορούν διάφορες κατηγορίες φαρμάκων

    Οι ελλείψεις φαρμάκων «χτυπούν κόκκινο», με την αναμονή εκατοντάδων πολιτών να ξεπερνάει έως και τις 30 ημέρες μέχρι να βρεθεί το αναγκαίο για τη θεραπεία τους φάρμακο.

    Σημαντικά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις ελλείψεις

     

    «Αγκάθι» όμως αποτελούν και οι σοβαρές ελλείψεις των φαρμάκων που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας, αλλά εισάγονται μέσω του ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας ΑΕ). Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΦΣΘ Γιώργο Κιοσέ, «το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνονται σοβαρές ελλείψεις τέτοιων φαρμάκων, όπως για παράδειγμα το εμβόλιο κατά του τετάνου Tetana και τα χάπια Librax που ενδείκνυνται για παθήσεις του γαστρεντερολογικού».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Black Friday 2025: 2 στους 3 Ελληνες σχεδιάζουν αγορές – Τα είδη στο στόχαστρο των καταναλωτών

    Αισθητά αυξημένη σε σχέση με πέρσι είναι η πρόθεση των Ελλήνων...

    Εργασιακό burnout – Τι να κάνεις όταν δεν μπορείς απλώς να παραιτηθείς

    Έρχεται μια στιγμή που χτυπάει το ξυπνητήρι για να...

    Τι συμβαίνει όταν πατάμε “μου αρέσει” στα social media

    Κάποτε, το πάτημα του κουμπιού «μου αρέσει» ήταν μια...

    Άτομα που δε γνώριζαν για τη σύλληψη του ιερέα, πήγαν το πρωί να πάρουν τη δόση τους (βίντεο)

    Σε πλάνα που εξασφάλισε το Καλημέρα Ελλάδα, φαίνονται άτομα να...