Συνάντηση Α. Κατσανιώτη με νέους της Ελληνορθόδοξης κοινότητας Αυστραλίας ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Με 40 νέους της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Αυστραλίας οι οποίοι φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ) συναντήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης.

    Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού ενεργοποίησε και πάλι το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Φιλοξενίας νέων της Διασποράς το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση των δεσμών νέων της ομογένειας με την χώρα καταγωγής τους.

    Το Πρόγραμμα φιλοξενίας περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- μαθήματα Ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και μυθολογίας, εκδρομές και επισκέψεις σε ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, διδασκαλία παραδοσιακών τραγουδιών, χορών και θεάτρου.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υπάρξει το προσεχές διάστημα φιλοξενία παιδιών και από την Ουκρανία.

    Ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε μετά την επίσκεψη: «Στο Υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποιήσαμε και πάλι τα προγράμματα φιλοξενίας νέων της Διασποράς. Ήδη σε συνεργασία με την Χριστιανική Αδελφότητα Νέων της Θεσσαλονίκης φιλοξενούμε 40 Ελληνόπουλα της Αυστραλίας ενώ το επόμενο διάστημα περιμένουμε νέους από την Ουκρανία. Η φιλοξενία, η Πίστη, οι δεσμοί με την πατρίδα αποτελούν βασικά στοιχεία της ταυτότητας του Οικουμενικού Ελληνισμού».

    Συνάντηση Α. Κατσανιώτη με νέους της Ελληνορθόδοξης κοινότητας Αυστραλίας ΦΩΤΟ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Απίστευτα τα ποσά που δηλώνουν ιδιοκτήτες ακινήτων για την μίσθωση των σπιτιών τους

    Η στεγαστική κρίση έχει πολλές παραμέτρους και στην Πάτρα....

    Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία – Αρκεί να τα ξοδέψετε σε αυτά τα 8 πράγματα

    Τι κι αν λένε ότι τα χρήματα δεν μπορούν...

    “Χρυσάφι” οι θέσεις πάρκινγκ – Πόσο κοστίζουν στο κέντρο της Αθήνας

      Καλύτερα να ψάχνεις με τις ώρες πάρκινγκ ή να...

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΑΤΡΑΣ: Λένε το νερό νεράκι…

    Το νερό νεράκι από τις αρχές του μήνα στην...