Συνάντηση Α. Στρατινάκη με ασφαλιστικές εταιρίες και εταιρίες security για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

    Ημερομηνία:

    Ενόψει της σταδιακής επέκτασης εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο σύνολο των επιχειρηματικών κλάδων και των εργαζόμενων, με τη σειρά προτεραιότητας που έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αύριο Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των ασφαλιστικών εταιριών και των εταιριών security, με την Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Στην συνάντηση θα συζητηθούν οι ιδιαιτερότητες των ανωτέρω οικονομικών δραστηριοτήτων, προκειμένου να ενταχθούν απρόσκοπτα στον μηχανισμό της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

    GLEARNET

    Υπενθυμίζεται ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας εφαρμόζεται ήδη στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί, μετά τις  εταιρίες security και τις ασφαλιστικές εταιρίες, θα ακολουθήσουν οι ΔΕΚΟ και η βιομηχανία και κατόπιν ο τουρισμός και η εστίαση.

    Φλίγκος

    Σε κάθε περίπτωση η μεταρρύθμιση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα εφαρμοστεί σταδιακά και ύστερα από διάλογο προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των επιμέρους  κλάδων και επαγγελμάτων, και να κατοχυρώνονται αποτελεσματικά και δίκαια, όσα προβλέπει η νομοθεσία για τους εργαζομένους.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα κορυφαία πουκάμισα στον κόσμο

    Tα αναγνωρίζεις με την πρώτη ματιά. Είναι άψογα κομμένα,...

    Τα 3 ζώδια που θα έχουν μία σημαντική οικονομική επιτυχία – «Η αυτοπεποίθησή σας είναι στα ύψη»

    Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025, τρία ζώδια θα προσελκύσουν σημαντική οικονομική...

    Πάτρα: Γνωστή εταιρεία ήθελε ακίνητο στη Μαιζώνος αλλά… άλλαξε γνώμη λόγω ενοικίων

    του Αχιλλέα Ροδίτη Το πώς ο πεζόδρομος της Μαιζώνος επηρεάζει...

    Όταν οι μαθητές παίζουν με το κινητό: 20 χαμένα λεπτά για κάθε σκρολάρισμα

    Δεν μπορεί παρά να έχετε κι εσείς ένα άτομο...