Συνάντηση Αναγνωστοπούλου με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πατρών

    Ημερομηνία:

    Χθες, Δευτέρα 3.2, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της βουλευτού Αχαΐας, Σίας Αναγνωστοπούλου και του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Ανδρέα Ριζούλη με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πατρών. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος, Χρήστος Τσόγκας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Καλατζή Βάσω, Οικονόμου Άννα και Πασσάς Βαγγέλης.

    Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα φλέγοντα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση, καθώς και ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Ένα από τα βασικότερα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η ανάγκη για δημοκρατία στα σχολεία, καθώς και η άμεση παύση των διώξεων και των πειθαρχικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν την επαναφορά στο τραπέζι του διαλόγου με την κυβέρνηση, προκειμένου να συζητηθούν οι τροποποιήσεις των νόμων της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον εκπαιδευτικό κόσμο.

    Παράλληλα, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την υποστελέχωση των σχολείων, την έλλειψη σύγχρονου εξοπλισμού και την αδυναμία κάλυψης των στοιχειωδών λειτουργικών αναγκών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υποστελέχωση της ειδικής αγωγής, όπου οι ελλείψεις προσωπικού είναι ακόμα πιο έντονες και δυσχεραίνουν την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

    Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε ήταν η ανάγκη για αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών και η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, που έχουν καταργηθεί τα τελευταία χρόνια. Οι εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι οι μειώσεις στους μισθούς τους έχουν επιφέρει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και έχουν υποβαθμίσει το κύρος του επαγγέλματός τους.Τέλος, αναφέρθηκαν στα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες τηςΠάτρας, όπως η έλλειψη πυρασφάλειας, οι εκκρεμότητες με τις οικοδομικές άδειες, η απουσία αντισεισμικών ελέγχων, οι απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις και η ανάγκη για δημιουργία νέων σχολικών μονάδων αλλά και ύπαρξης ενός εθνικού Προγράμματος Ανέγερσης Νηπιαγωγείων, ώστε πολλά νηπιαγωγεία να πάψουν να στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα ισόγεια καταστήματα.

    Οι εκπαιδευτικοί, με τη συνάντηση αυτή, απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η βελτίωση της εκπαίδευσης και η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αποτελούν γι’ αυτούς ύψιστη προτεραιότητα.  Η βουλευτής, από την πλευρά της, τόνισε ότι στέκεται αρωγός και στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών και δεσμεύτηκε να εργαστεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς για την επίλυσή των ζητημάτων που τέθηκαν, αναγνωρίζοντας τη σημασία της διαρκούς προσπάθειας για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι… πιπεράτες αποκαλύψεις της Ντιλέτα Λεότα: «Μου βάζω άριστα 10 στο κρεβάτι, είμαι ηφαίστειο σαν την Αίτνα»

    Η Ντιλέτα Λεότα είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην αθλητική δημοσιογραφία....

    Καλύτερη ταινία η «μία μάχη μετά την άλλη» στα BAFTA, η λίστα των νικητών

    Η ταινία «Μια μάχη μετά την άλλη», η μαύρη κωμωδία του...

    Κοντοσούβλι 130 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες στην Αμφίκλεια

    Χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην Αμφίκλεια, όπου στήθηκε μία γιγάντια σούβλα...

    Νομικοί στηρίζουν τον Πατρινό γιατρό Δημήτρη Ζιαζιά

    Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει...