Συνάντηση αντιπροσωπείας του γερμανικού Κοινοβουλίου με τον βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη

Ημερομηνία:

Αντιπροσωπεία του γερμανικού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον βουλευτή και πρώην ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας κ. Jehns Spahn, συναντήθηκε με τον βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο επίσκεψης της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του ιδρύματος Konrad Adenauer.

PHILOXENIA

Ο κ. Κεφαλογιάννης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ενημέρωσε τη γερμανική αντιπροσωπεία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι την τελευταία τριετία και ως το τέλος του 2023 αναμένεται μείωση του δημοσίου χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ της τάξης του 30%, μείωση της ανεργίας από 17% σε 11% και ρυθμοί ανάπτυξης κοντά στο 6%.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας, υπογράμμισε ότι η μόνη διαφορά  που υφίσταται με τη γείτονα είναι ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης στο Αιγαίο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, εκφράζοντας την άποψη ότι οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα θα μπορούσαν να αποτελέσουν γόνιμο έδαφος για συνεννόηση ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία.

Προηγήθηκε ξενάγηση της γερμανικής αντιπροσωπείας στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Θανατική ποινή σε γνωστή παρουσιάστρια και 11 ακόμη άτομα για ναρκωτικά

Η πορεία της γνωστής Αιγύπτιας παρουσιάστριας Σάρα Χαλίφα έλαβε μια δραματική...

Τα πέντε στάδια που περνά κάθε σχέση, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Οι σχέσεις είναι περίπλοκες, δύσκολες και απαιτητικές. Είναι, όμως,...

Πάτρα Η πεζοπορία για την Ανάδειξη Ιστορικού Πεζοπορικού Μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού – φωτο

Eγραψε ο φωτοπορεπόρτερ Οδυσσέας Ξεριζωτής: Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου...

Εκοιμήθη ο γέροντας Χρυσόστομος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αββά Γερασίμου

Ο γέροντας Χρυσόστομος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αββά...