Συνάντηση των Αντιπεριφερειαρχών Α. Κτενά και Φ. Ζαΐμη για τη Μαρίνα στο Νυδρί και τα έργα Interreg

    Ημερομηνία:

    Συνάντηση εργασίας στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λευκάδας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Φωκίωνα Ζαϊμη, και κλιμάκιο του Πανεπιστημίου Πατρών, είχε την Τρίτη 5/10/2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

    Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η πορεία υλοποίησης του στρατηγικού έργου AI SMART – Andriatic Ionian Small Port Network (Δίκτυο Μικρών Λιμένων Ανδριατικής-Ιονίου) του INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020 – στο πλαίσιο του οποίου περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η κατασκευή Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί, συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ – αλλά και η προετοιμασία για την νέα προγραμματική περίοδο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων INTERREG που ξεκινά.

    dt_-_2021.10.08_-_pic1.jpg

    GLEARNET

    «Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα τον αγαπητό συνάδελφο Αντιπεριφερειάρχη κ. Φωκίωνα Ζαΐμη, με τον οποίο είχαμε μια ιδιαιτέρως εποικοδομητική και παραγωγική συνάντηση. Η μεταξύ μας ταύτιση απόψεων και θέσεων, ενισχύουν τους δεσμούς και τη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε:

    «Το AI SMART επιδιώκει την ανάπτυξη ενός δικτύου μικρών μαρινών και με τη συμμετοχή της η Λευκάδα αναμένεται, λόγω της κεντροβαρικής της θέσης και του ανεπτυγμένου τουρισμού σκαφών, να έχει κομβικό ρόλο.

    Με τη κατασκευή του σύγχρονου καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο Νυδρί, θα ενισχυθούν οι βασικές λιμενικές υποδομές του νησιού για τη φιλοξενία σκαφών, ενώ θα αξιοποιηθούν και οι ‘έξυπνες τεχνολογίες’ για να προσφέρουν σύγχρονες υπηρεσίες σε σκάφη και επισκέπτες. Το έργο θα επιφέρει σημαντικότατα οφέλη στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής και θα ενισχύσει τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του θαλάσσιου τουρισμού της Λευκάδας.».

    Από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Φωκίωνας Ζαΐμης, δήλωσε: «Η διαπεριφερειακή συνεργασία σε κοινά προβλήματα αυξάνει την επιτυχία των προγραμμάτων, αλλά κυρίως δίνει στους πολίτες πολύτιμες δομές και υπηρεσίες, που είναι απαραίτητες στην κοινωνία μας. Ακόμα περισσότερο σε Διακρατικά Προγράμματα όπως το Interreg».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χρήσιμα και αποτελεσματικά tips για να απομακρύνεις τις αρνητικές σκέψεις

    Για να είμαστε ειλικρινείς, όντας ένας κανονικός άνθρωπος με...

    Shirley Temple: Πώς ένα ξανθό κορίτσι με μπούκλες έσωσε την 20th Century Fox από τη χρεοκοπία

      Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένα όμορφο, κατάξανθο...

    Ο άνθρωπος που πέθανε δύο φορές

    Ενα φθινοπωρινό απόγευμα του 1939, ο 21χρονος φοιτητής της...

    Αυτό το κινέζικο μπαρ μοιάζει να έχει βγει από επεισόδιο του Mad Men

    Τοίχοι με ξύλινη επένδυση, μαρμάρινα δάπεδα και βελούδινα έπιπλα...