Συνάντηση του πολιτευτή ΝΔ Αχαΐας Ανδρέα Τσώκου με την ηγεσία του ΥΠΕΝ

    Ημερομηνία:

    Με σκοπό τη συνεργασία για όσα αφορούν την Αχαΐα, συνάντησε τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη, ο πολιτευτής ΝΔ Αχαΐας Ανδρέας Τσώκος.

    Ο Ανδρέας Τσώκος δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία μας επικεντρώθηκε σε κρίσιμα ζητήματα χωρικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, που άπτονται άμεσα των αναγκών και των αναπτυξιακών προοπτικών της Αχαΐας.

    Ιδιαίτερα, συζητήσαμε για τις μελέτες Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ), που εκπονούνται και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια καθορίζουν το πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, όρια πολεοδομικών ενοτήτων και οικισμών, χρήσεις γης, όρους και περιορισμούς δόμησης, οδικό δίκτυο, κ.ά. Αποτελούν το πρώτο επίπεδο πολεοδομικού σχεδιασμού, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, ορθολογική χρήση γης, προστασία φυσικών και πολιτιστικών πόρων.

    Στην περιοχή μας, σε Δήμους και Κοινότητες της Αχαΐας, αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη τα εξής:

    1. Τοπικό Πολεοδομικό σχέδιο Δήμου Ερυμάνθου (Λεοντίου, Καλετζίου, Φαρρών, Τριταίας)

    2. Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Δυτικής Αχαΐας (Μοβρής, Λαρισσού, Δύμης, Ωλενίας)

    3. Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Αιγιαλείας (Αιγείρας, Αιγίου, Ακράτας, Διακοπτού, Ερινεού, Συμπολιτείας)
    4. Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Καλαβρύτων (Καλαβρύτων, Κλειτορίας, Αρονίας, Παιών)

    Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό ότι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρά η μελέτη καταγραφής του υπάρχοντος δικτύου Π.Ε. Αχαΐας, που αναμένεται να λύσει τα προβλήματα με την οικοδομήσιμοτητα της εκτός σχεδίου δόμησης.

    Μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις και συνεργασίες, μπορούμε να έχουμε απτά αποτελέσματα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και δημοιυργούν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για τον τόπο μας».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Αποκεντρωμένη

    Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου,...

    ΠΑΤΡΑ: Η «Πρόταση» αποχαιρετά τον Βαγγέλη Καφετζόπουλο

    Ένας από τους πρώτους ερευνητές της πρόληψης των εξαρτήσεων,...

    Ανταρκτική: Η ανθρώπινη παρουσία κλιμακώνει επικίνδυνα τη ρύπανση – «Ένας μόνο τουρίστας επιταχύνει το λιώσιμο 100 τόνων χιονιού»

    Η Ανταρκτική, που ήδη πλήττεται ιδιαίτερα από την κλιματική αλλαγή, επηρεάζεται...

    Έως 43% κάτω το κόστος σε βασικά λαχανικά – Στο 9,2% η συνολική μείωση στο καλάθι της μαναβικής

    Ανάσα για το πορτοφόλι των καταναλωτών φέρνουν οι σημαντικές...