Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία: Βγάζει το Cesme και με παράνομη NAVTEX δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο

    Ημερομηνία:

    Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία στο Αιγαίο. Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και την επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Άγκυρα επανέρχεται στην τακτική των παράνομων NAVTEX για υδρογραφικές έρευνες ακόμη και στο κέντρο του Αιγαίου.

    GLEARNET

    Μετά την αποστολή του Yunus, εκδόθηκε νέα παράνομη NAVTEX από τον Σταθμό της Σμύρνης για υδρογραφικές έρευνες του ερευνητικού σκάφους TSG Cesme σε δυο περιοχές στο κέντρο του Αιγαίου δυτικά του 25ου μεσημβρινού μεταξύ Σκύρου – Άη Στράτη και Λέσβου. Οι έρευνες θα διεξαχθούν από σήμερα έως τις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

    Φλίγκος

    Στην περιοχή αυτή το δικαίωμα για έκδοση αναγγελιών ανήκει στην Ελλάδα και καθώς πρόκειται για υδρογραφικές έρευνες που δεν αφορούν την υφαλοκρηπίδα, εκτιμάται ότι είναι μία ακόμη προσπάθεια της Τουρκίας να προκαλέσει αλλά και να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά της Ελλάδας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εφορία: Ποιες αποδείξεις δίνουν έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ

    Τη δυνατότητα να πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2026 για τα εισοδήματα που θα...

    Ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες: Γυρίζουν την πλάτη στη ρύθμιση οφειλών μέχρι 30.000 ευρώ

    Μικρή είναι η ανταπόκριση των ασφαλισμένων (ελεύθερων επαγγελματιών και...

    Οι 11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο νόμο της Κοινωνικής Αντιπαροχής

    Nόμος του κράτους είναι πλέον το νομοσχέδιο για την κοινωνική...

    Ασανσέρ: Η απογραφή εκτοξεύει τα κοινόχρηστα στις πολυκατοικίες

    Σε νέα δοκιμασία μπαίνουν οι πολυκατοικίες της χώρας, καθώς τίθεται σε εφαρμογή, έπειτα...