Συνελήφθη αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα στα επεισόδια έξω από το ΟΠΑ

    Ημερομηνία:

    Αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το μεσημέρι, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, όπως σημειώνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

    Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ σχετικά με τα όσα συνέβησαν έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αναφέρει αναλυτικά:

    «Στις 12:10 περίπου 35 άτομα βγήκαν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έβαλαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.

    Στις 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

    Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.

    Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    Με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παρέμβαση Αντώνη Χαροκόπου στον ΚΟΔΗΠ: Τι γίνεται με το κτίριο της πρώην Δομής ΚΔΑΠ Νοτίου Διαμερίσματος;

    Την ανάγκη άμεσης ενημέρωσης και λήψης απόφασης για την...

    Η Ελληνο-Λιβυκή κρίση και ο ρόλος της Τουρκίας: Ανάγκη για μια στρατηγική επαναπροσέγγισης

      Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος konmpalo@gmail.com Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος Πρώην Γενικός Διευθυντής...

    Από το 2029 το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ – Ποια μοντέλα από το εξωτερικό έχουν πέσει στο τραπέζι

    Τους βασικούς πυλώνες της σαρωτικής μεταρρύθμισης για το νέο Λύκειο και...

    Τα 10 τρόφιμα που μας κρατάνε δροσερούς στον καύσωνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%84%ce%b1-10-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%86%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%bd%ce%b5-%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%82/