Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για διακεκριμένες κλοπές από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ληστεία

    Ημερομηνία:

    Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 1-11-2022 στη Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 2 αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ληστεία και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

    Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μετά από ενδελεχή έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας , ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

    Ανωτέρω αστυνομικοί, πρωινές ώρες της 1-11-2022, εντόπισαν σταθμευμένο το φορτηγό τους στην περιοχή του Ηρακλείου, το οποίο είχαν ταυτοποιήσει ως μέσο τέλεσης των καταγεγραμμένων κλοπών. Μετά από λίγο εντόπισαν και τους κατηγορουμένους, όπου άμεσα τους ακινητοποίησαν.

    Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό τους βρέθηκαν αεροθάλαμος και φιάλη αερίου, τα οποία είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και καντίνα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

    Φλίγκος

    Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι κινούνταν με το επιχειρησιακό φορτηγό τους, αναζητώντας υποψήφια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κυρίως τις ώρες που δεν λειτουργούσαν. Έχοντας ερευνήσει τους χώρους, αφαιρούσαν φιάλες αερίου- προπανίου, επαγγελματικές καφετιέρες και άλλα αντικείμενα με μεταπωλητική αξία.

    Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν επιπλέον (9) κλοπές και ληστεία σε Νέα Μάκρη, Ωρωπό, Αρτέμιδα, Σταμάτα, Βριλήσσια, Μαραθώνα, Νέα Πέραμο και Ασπρόπυργο.

    Συνολικά κατασχέθηκαν:

    • φορτηγό ως μέσο τέλεση κλοπών,
    • κλοπιμαία (φιάλη οξυγόνου, θερμοθάλαμος και τελάρα με αναψυκτικά)
    • το χρηματικό ποσό των 1.120 ευρώ και
    • ποσότητα κάνναβης 1,2 γραμμ.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έρευνα του εισαγγελέα για τον θάνατο βρεφών και επιπλοκές σε γυναίκες μετά από τοκετούς

    Την προσοχή της Εισαγγελίας έχουν τραβήξει θάνατοι βρεφών, αλλά...

    Κρύος ιδρώτας μετά το «ρωσικό Περλ Χάρμπορ» – Αγρυπνοι στρατηγοί σε όλον τον πλανήτη

    Η ανώτατη ρωσική διοίκηση πρέπει να σοκαρίστηκε όσο και...

    Επιστροφή ΦΠΑ: Αλλαγές από την 1η Ιουλίου – Τι πρέπει να γνωρίζετε

    Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα υποβάλλονται από...

    Επίδομα άδειας 2025: Ποιοι εργαζόμενοι θα λάβουν αυξημένο ποσό και πώς υπολογίζεται

    Από την 1η Απριλίου 2025, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα...