Συνελήφθησαν άμεσα τέσσερις ημεδαποί στο Αγρίνιο για εμπρησμούς σε κάδους απορριμμάτων

    Ημερομηνία:

    Συνελήφθησαν, άμεσα χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, τέσσερις ημεδαποί, (οι τρεις ανήλικοι, ηλικίας 17, 17 και 15 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, του εμπρησμού, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της παράβασης της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων, φωτοβολίδων & συσκευή εκτόξευση – κατοχή.

    Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων των ανήλικων για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας τους.

    Ειδικότερα, χθες (13-4-2023) τα ξημερώματα, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού, στην πόλη του Αγρινίου, κινούμενοι είτε πεζή είτε με τη χρήση μοτοποδηλάτου, προέβησαν σε εμπρησμό τριάντα έξι κάδων απορριμμάτων, προκαλώντας στο σύνολο τους φθορές, ενώ μεγάλος αριθμός των κάδων κάηκε ολοσχερώς.

    Φλίγκος

    Για τη διερεύνηση του περιστατικού, πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου ενδελεχείς έρευνες, με αποτέλεσμα  τον εντοπισμό των κατηγορούμενων και τη σύλληψη τους, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ένας 17χρονος την 6-4-2023 είχε προβεί σε εμπρησμό ενός ακόμα κάδου απορριμμάτων.

    Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στις οικίες των κατηγορούμενων βρήκαν και κατέσχεσαν μια κροτίδα, τρεις αναπτήρες, ένα μοτοποδήλατο, δυο κινητά τηλέφωνα και είδη ρουχισμού.

    GLEARNET

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Τάιλερ Ρόμπινσον συζούσε «με τρανς σύντροφο» που παρέδωσε στο FBI τα μηνύματα για το όπλο της δολοφονίας

    Με τρανς πρόσωπο φέρεται ότι συζούσε ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον, που...

    Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ – Τι θα ισχύσει για το «φορομπόνους» έως 3.200 ευρώ

    Παρόλο που το τελευταίο διάστημα κυκλοφόρησαν ξανά διάφορα σενάρια...

    Πάτρα: “Εφυγε” στα 62 η Θεοδώρα Καπερώνη

    ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΩΑΝ. ΚΑΠΕΡΩΝΗ (ΕΤΩΝ 62) Θανούσα κηδεύουμε τη Δευτέρα...

    Πεζόδρομος Ηφαίστου: Κατά τα άλλα… έβαλαν κίτρινη διαγράμμιση – φωτό για γέλια

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b5%ce%b6%cf%8c%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b7%cf%86%ce%b1%ce%af%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b1-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b1-%ce%ad%ce%b2%ce%b1/