flamis.gr

Συνέντευξη του Πατρινού Ανδρέα Βούλγαρη: «Είχα έρωτα με την υποκριτική από μικρός»

Πιστεύει πολύ στις ενέργειες και στις συμπαντικές συγκυρίες γι’ αυτό και δεν μετανιώνει που άρχισε τις σπουδές του στην υποκριτική στα 25 του χρόνια. Ο Ανδρέας Βούλγαρης, ή ο τηλεοπτικός «Φίλιππος», είναι ένας πολλά υποσχόμενος ηθοποιός που πιστεύει ότι η επιτυχία δεν είναι αποτέλεσμα τύχης, αλλά σκληρής δουλειάς και πειθαρχίας. Ο ίδιος, μίλησε στο «C», με αφορμή το φινάλε της πρώτης σεζόν της δραματικής σειράς του ΡΙΚ, «Το μυστικό της πεταλούδας», αποκαλύπτοντάς μας ότι μας περιμένουν πολλές ανατροπές στον νέο κύκλο.

 

«Στο τελευταίο επεισόδιο θα αποκαλυφθούν πολλά που είναι μέχρι στιγμής κρυμμένα και αναμένεται μία σεζόν με τρομερές ανατροπές.»

 

Τι αναμένεται να δούμε στο φινάλε της φετινής σεζόν;

Η σειρά τελειώνει με μία αιμοβόρα έκρηξη, σε μία κορύφωση, γεννώντας έτσι πολλά ερωτήματα στους τηλεθεατές. Στο τελευταίο επεισόδιο θα αποκαλυφθούν πολλά που είναι μέχρι στιγμής κρυμμένα και αναμένεται μία σεζόν με τρομερές ανατροπές. Συγκεκριμένα θα εισβάλει ένα πρόσωπο στη σειρά, το οποίο θα ανατρέψει όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα…

 

Πώς βρίσκει τον Φίλιππο το φινάλε;

Ο Φίλιππος είναι ένας τύπος καταθλιπτικός, σκοτεινός, έχει το μαύρο του παρελθόν και παράλληλα έχει αγαπήσει την Ειρήνη, γι΄ αυτό και πολλές φορές έρχεται σε σύγκρουση το ηθικό του κομμάτι με το συναισθηματικό. Είναι συχνά αντιμέτωπος με πολλά διλήμματα, για το αν θα πει την αλήθεια στην Ειρήνη, ή αν θα προστατεύσει τον

Χριστόφορο. Τελικά θα πει την αλήθεια στην Ειρήνη και θα είναι ο πρώτος μάλλον που θα ανακαλύψει ένα σημαντικό γεγονός. Στη διάρκεια της σεζόν ο Φίλιππος δεν λέει τα πράγματα ως έχουν στην Ειρήνη, ωστόσο το ωραίο είναι ότι τελικά αυτή θα μάθει από τον ίδιο την πραγματική αλήθεια, σε μία συγκλονιστική σκηνή που γυρίσαμε με τη συνάδελφό μου Μαρίλια Γιαλλουρίδου, η οποία ήταν πραγματικά εξαιρετική στην ερμηνεία της.

 

Πώς θα εξελιχθεί ο ρόλος σου στην επόμενη σεζόν;

Δεν μπορώ να σου πω πολλά. Μπορώ να σου πω όμως ότι η αρχή της σεζόν, βρίσκει τον Φίλιππο και την Ειρήνη χώρια, καθώς όλα αυτά τα γεγονότα που θα συμβούν στα τελευταία επεισόδια θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μεταξύ τους σχέση.

 

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ταλέντο, θεωρώ ότι είμαι δουλευταράς. Ότι έχω ταλέντο στο να δουλεύω.»

 

 

Αν είχες την ευκαιρία να ερμηνεύσεις ένα άλλο ρόλο στην ίδια σειρά ποιος θα ήταν αυτός και γιατί;

Δεν θα επέλεγα κάποιον άλλο, γιατί τα ‘χω βρει με τον Φίλιππο. Τον έχω νιώσει, τον έχω αφουγκραστεί, τον έχω καταλάβει, τον έχω δικαιολογήσει κι έχω οδηγηθεί στην αλήθεια του.

 

Τι σου έδωσε η «γνωριμία» με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα ;

Μοιάζουμε λίγο με τον Φίλιππο. Είμαι κι εγώ σκοτεινός χαρακτήρας. Θεωρώ ότι είμαι και ηθικός και ευαίσθητος όπως είναι κι ο Φίλιππος. Βέβαια εγώ σαν Ανδρέας θα αντιδρούσα διαφορετικά σε πολλά πράγματα Ο Φίλιππος έχει μία ησυχία μέσα του. Δεν είναι αυθόρμητος πολύ και δεν λειτουργεί παρορμητικά. Εγώ θα λειτουργήσω παρορμητικά. Οπότε έχω πάρει αυτή την ησυχία που έχει. Καλείσαι να ερμηνεύσεις μία ψυχή – του Φίλιππου στην προκειμένη- και ο Φίλιππος λειτουργεί έτσι, οπότε κάποια στιγμή όσο επαναλαμβάνεις αυτό το μοτίβο, ενσωματώνεται και στη δική σου ιδιοσυγκρασία σε κάποιο βαθμό.

 

Πως είναι η συνεργασία με τους συναδέλφους σου και τον Σταύρο Ποταμάρη;

Πάρα πολύ καλή. Ο σκηνοθέτης, ο Σταύρος Ποταμάρης, μου δίνει κίνητρο να δουλεύω, να μην επαναπαύομαι στον ρόλο μου και να μην χαλαρώνω. Μου αρέσει ο τρόπος που σκηνοθετεί και μου δίνει κίνητρο να δουλεύω συνέχεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης ο Κώστας Νινιός με τον οποίο έχουμε τις περισσότερες σκηνές μαζί, είναι ένα σχολείο για μένα. Σε κάθε σκηνή, μαθαίνω πάρα πολλά πράγματα μαζί του.

 

Πού νιώθεις πιο ασφαλής; Σε κωμικές ή δραματικές σειρές;

Δεν μπορώ να επιλέξω. Φτάνει να παίζω, κι αυτό που παίζω να έχει την ποιότητα που θέλω και την αλήθεια που θέλω εγώ να προβάλω. Τότε θα είμαι κι ευτυχισμένος. Αλλά ασφαλής δεν είσαι ποτέ. Πάντα έχεις την ανασφάλεια, και οι καλλιτέχνες συνήθως γι’ αυτό τον λόγο γίνονται καλλιτέχνες, γιατί θέλουν να καλύπτουν τις ανασφάλειές τους με το χειροκρότημα.

 

Εσύ γιατί έγινες ηθοποιός;

Είχα έρωτα με την υποκριτική από μικρός. Στην Πάτρα όταν ήμουν στο δημοτικό ήμουν σε μία θεατρική ομάδα και ανεβάζαμε παραστάσεις, αλλά μετά δεν μπορούσα να ακολουθήσω τον δρόμο της υποκριτικής γιατί και η οικογένειά μου δεν είχε καμία σχέση με αυτό το κομμάτι και στην Πάτρα τότε δεν υπήρχαν ούτε σχολές. Στη συνέχεια, μπήκε ο πρωταθλητισμός στη ζωή μου, μόλις βγήκα απ’ τον πρωταθλητισμό, ασχολήθηκα με τη δουλειά του πατέρα μου και στα είκοσι πέντε μου όποτε κι έκλεισαν πολλοί κύκλοι που έπρεπε να κλείσουν, έκανα αυτό που ήθελα. Σπούδασα υποκριτική σε ιδιωτική σχολή στην Αθήνα, τελείωσα κι ευτυχώς από τότε εργάζομαι. Είμαι κι απ’ τους τυχερούς κι απ’ τους δουλευταράδες. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ταλέντο, θεωρώ ότι είμαι δουλευταράς. Ότι έχω ταλέντο στο να δουλεύω.

 

«Θέλει επαγρύπνηση αυτή η δουλειά, πολύ διάβασμα και χρειάζεται να είσαι συνέχεια σε συναγερμό.»

 

 

Εντοπίζεις διαφορές ανάμεσα στις κυπριακές και τις ελληνικές παραγωγές;

Τα πράγματα εδώ να σου πω την αλήθεια είναι καλύτερα από την Ελλάδα, και όσον αφορά τον προγραμματισμό και την οργάνωση των συνεργείων, αλλά και το οικονομικό κομμάτι. Γενικότερα όμως είμαι των ενεργειών. Προτιμώ να είμαι στο τώρα και να παίρνω αυτό που μου δίνει ο καθένας εκείνη τη στιγμή, χωρίς να συγκρίνω καταστάσεις.

 

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία για κάποιον που δουλεύει στην τηλεόραση;

Δεν υπάρχει δυσκολία… κάνουμε την πιο ωραία δουλειά του κόσμου. Παγίδα είναι να καθησυχαστείς και να πεις «αυτό είναι, το ‘χω». Μετά δίνεις μόνο μία αναπαραγωγή αυτού που έμαθες μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Θέλει επαγρύπνηση αυτή η δουλειά, πολύ διάβασμα και χρειάζεται να είσαι συνέχεια σε συναγερμό.

 

Είναι η ομορφιά παγίδα για ένα ηθοποιό;

Σίγουρα η αλήθεια είναι ότι ένας όμορφος ηθοποιός θέλει περισσότερη προσπάθεια να αποδείξει ότι είναι καλός στη δουλειά του, αν και η ομορφιά είναι σίγουρα υποκειμενική. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, ο χρόνος, η πειθαρχεία, η εντιμότητα και η ειλικρίνειά σου θα δείξουν αν τελικά είσαι καλός σε αυτό που κάνεις.

Comments are closed.